Hjem
Studentsider
erasmus+uk

University of Lincoln og Det juridiske fakultet (ERASMUS+UK - 3. (og 5.) studieår)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByLincoln
  • Studieplassar4
  • StudienivåBachelor og Master
  • AvtaletypeErasmus+uk
  • Lengde på opphald1 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen kan nyttast av studentar på 3. studieår av masterstudiet i rettsvitskap.

Studieåra 2023/2024 og 2024/2025 kan avtalen også nyttast av studentar på siste studieår av masterstudiet i rettsvitskap (studentar på studieordninga av 2003).

Når i studiet kan eg reise

Studentar som starta på det femårige masterprogrammet hausten 2021 eller seinare kan reise på utveksling i vårsemesteret på tredje studieår. Under utanlandsopphaldet tek du valfrie juridiske emne i staden for emna du ville studert om du var i Bergen.

I tillegg kan alle jusstudentar, både dei på femårig og dei på toårig masterprogram, reise på utveksling i sitt siste studieår. Under dette utanlandsopphaldet fullfører du spesialemna dine, og i nokre tilfelle også masteroppgåva.

Under overskrifta "kven kan søke" finn du ut om utvekslingsavtalen gjeld for studentar på tredje eller på femte studieår, eller begge.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Universitetet krev dokumentasjon på tilstrekkelege språkkunnskapar når ein søker. Studentar som har oppnådd karakteren 4 eller betre i engelsk frå vidaregåande skule kan bruke dette som dokumentasjon og treng ikkje å avlegge offisielle engelsktestar som TOEFL eller IELTS.

Kva emne kan eg ta

Ved dette universitetet kan du ta juridiske emne som blir godskrivne som valemne på 3. studieår (2021-studieordninga) eller spesialemne på siste studieår i masterprogrammet i rettsvitskap (2003-studieordninga).

Du kan velgje blant emne på bachelor (LLB)- og LLM-nivå. Opplysningar om rettsvitskaplege emne finn du på nettsida om bachelor (LLB) programmet og nettsida om LLM-programmet.

Vertsuniversitetet nyttar eiga creditsystemet. 1 credit point tilsvarar 0,5 studiepoeng.

Det er ein føresetnad at emna du vel ikkje overlappar innhaldsmessig med emne du har teke tidlegare, eller planlegg å ta seinare ved UiB.

Studieavgift

Studentar som reiser på Erasmus-avtalar til Storbritannia får ikkje Erasmus-stipend på grunn av Brexit (Storbritannia er ikkje lenger med som programland i Erasmus-programmet), men treng ikkje betale studieavgift ved vertsuniversitetet. Alle utvekslingsstudentar skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Lincoln i England er ein by med om lag 94 000 innbyggarar. Lincoln er kåra til ein av Storbritannias 20 beste byar i 2016, mellom anna på grunn av middelaldersslottet og ein av dei finaste katedralane i Europa. Byen er og ein av dei rimelegaste byane i Storbritannia. Linoln ligg ein to timars togtur unna London og Nottingham.

Universitetet i Lincoln har om lag 16 000 studentar fordelt på fem fakultet. Fakulteta er spreidd rundt om i byen, men hovudområdet Brayford Pool Campus ligg midt i sentrum. Universitet er ifølge The Times og Sunday Times Universitet sin guide rangert på topp ti institusjonar for læringskvalitet. Universitetet har vunne ein pris for sin moderne campus og dei har etablert eit internasjonalt omdømme som ein forskingsdreven og nyskapande institusjon.

Bustad

Lincoln tilbyr studentbustadar på campusområdet og bustadar utanfor campus. Ein deler gjerne leilegheit med 5 - 8 studentar og enkelte rom er og utstyrt med eiget bad. Skulle ein ønske å bu utanfor campus, har Lincoln også samarbeid med fleire private utleigarar.

Semesterinndeling

September til januar og januar til mai

Studentrapportar

2022

PRPSYK - HØST 2022

PRPSYK - HØST 2022

15.08.2022 - 31.12.2022

Førebuingar/praktiske tips

Praktiske tips ift. reising til Lincoln. Kjøp fleksibillett og beregn god tid dersom du reiser med tog fra flyplassen til Lincoln. Med fleksibillett kan man ta hvilket som helst tog (fra det gitte togselskapet) på reisedagen, slik at man ikke trenger å bekymre seg for forsinkede eller kansellerte tog. Det tar ca. 2,5 time med tog, avhengig av ventetid ved togbytte. Universitet tilbyr også gratis henting ved Heathrow airport for internasjonale studenter, noe som kan være gunstig hvis man har mye og tung bagasje. Det er riktignok en busstur som tar over fem timer og som kun går et gitt tidpunkt. Majoriteten av internasjonale studenter benytter seg av tog for å komme seg til Lincoln.

Det kan være lurt å ankomme på dagtid, da det er flere praktiske ting som må ordnes når man ankommer. F.eks. innkjøp av kjøkkenutstyr, dyne, puter, håndklær mm. Selv ankom jeg på en dag der alt var stengt, slik at jeg måtte sove uten dyne den første natten. Det er også mulig å bestille fra Amazon, slik at det er klart til å hentes dagen man ankommer. Leveringstiden er ofte dagen etter bestillingsdagen, noe som veldig praktisk!

Ta vare på boardingkortet da dette brukes som en del av innmeldingen (enrolement) til universitet, som videre trengs for å få studentkort. Flere av de internasjonale studentene hadde kastet boardingkortet sitt, slik at prosessen for innmelding tok veldig lang tid.

Undervisningsformer

Lincoln operer med "moduler", der de fleste moduler har en forelesning og et seminar i uken. Fire moduler tilsvarer 30 stp. Det er obligatorisk oppmøte på både forelesninger og seminarer, der man må oppgi en kode for oppmøte hver gang. Det betyr at man ikke kan ta moduler som går samtidig i timeplanen, fordi man da vil få fravær i modulen man ikke møter opp i.

For min del var dette en stressende prosess, fordi jeg var avhengig av å ta moduler som var forhåndsgodkjent av Universitet i Bergen. Som følge av at universitet i Lincoln nettopp hadde bytte IT-system, fikk vi tilgang til den personlige timeplanen kun noen dager før undervisningen faktisk begynte. Da jeg så at to av mine moduler krasjet, ble det en jobb i å forsøke å bytte moduler. En ulempe med Lincoln er at man ikke kan se timeplanen til moduler man ikke er meldt opp i. Det gjør prosessen i å bytte moduler svært tungvidt, fordi man er nødt til å sende e-poster til koordinatorer som så må sjekke om timeplanen med nye moduler krasjer eller ikke. Dermed var det mye frem og tilbake i forsøk på bytte moduler, og samtidig ta moduler som har blitt forhåndsgodkjent. Alt dette skjedde parallelt med at jeg måtte møte opp på undervisningsaktiviteter i moduler jeg var usikker på om jeg faktisk skulle ta. Til slutt fant vi likevel en løsning, men det resulterte i at jeg begynte på en modul fire uker inn i semesteret, som er et dårlig utgangspunkt når semesteret består av 12 undervisningsuker.

Selve undervisningen er grei å følge og seminarene er nyttige når det kommer til ytterligere forståelse av litteraturen, samt vurderingene i de ulike modulene. Det forventes at man kommer forberedt til seminarene, gjør lekser man for utdelt og deltar aktivt.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet har vært bra, blant annet likte jeg hvordan vurderingsformene utfordret til selvstendig refleksjon. Jeg har også hatt et positivt språklig utbytte, der jeg opplever å ha blitt tryggere på å delta i akademiske diskusjoner på engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig oversiktlig og konsentrert. De ulike bygningene ligger i gangavstand på maks 10 minutter – mange ligger rett ved siden av hverandre. Universitet i Lincoln har også et kjempe fint bibliotek, med mange leseplasser og grupperom. Det er også mange soner i de ulike byggene der man kan sitte å lese. Det er også kantine, kafeer og kaffebarer i flere av byggene.

Lincoln er en liten og koselig by. Det tar kort tid før å bli kjent med byen. Byen består av en blanding av historiske og moderne bygg. High Street er hovedgaten i byen og her finner man kjedebutikkene, samt flere restauranter og kafeer. I enden av High Street finner man Steep Hill som leder opp til Katedralen - den mest kjente konstruksjonen i Lincoln. Bykjernen er omgitt av landlige omgivelser.

Bustad

Jeg bodde i 179 High Street, som er en veldig sentral adresse. Jeg bodde i en leilighet med 11 andre personer, men hadde eget bad. Det er høy standard på leiligheten og bygget generelt. Leiligheten ligger fem min gange fra togstasjonen, noe som var veldig praktisk. Likevel var det noe støy fra togene som passerte, da jeg hadde vindu ut mot toglinjen. Anbefaler ørepropper om man er sensitiv for lyd. To matbutikker ligger maks fem min unna leiligheten, og ett av universitetsbyggene ligger rett utenfor døren. 179 High Street har også egen resepsjon, som har de hyggeligste og mest behjelpelige ansatte.

Det var ikke et problem å bo med 11 andre, da alle var veldig hensynsfulle og vennlige. Vi lagde vaskeliste, og alle var generelt flinke til å ta i et tak for å holde fellesområdet ryddig og hyggelig.

Sosialt miljø

Det mest positive ved utvekslingsoppholdet mitt var nok det sosiale miljøet. Jeg trivdes veldig godt med de 11 jeg bodde sammen med og vi ble en gjeng som fant på mye forskjellig. Vi dro blant annet på flere togturer til andre byer i England. Vi prøvde også ut en rekke restauranter, kafeer og puber. Når man bor med 11 andre så er det alltid noe sosialt som skjer i fellesområdet, enten det er film- og seriekvelder, vors eller middagslaging. Fordi det var så sosialt og hyggelig med de jeg bodde med, ble jeg ikke med i noen klubber eller foreninger. Det er likevel veldig mange forskjellige idrettslag, klubber og foreninger som man kan delta i. Det er også egne arrangementer for internasjonale studenter.

HØST 2022 - BAPS-PSYK

HØST 2022 - BAPS-PSYK

15.08.2022 - 31.12.2022

Førebuingar/praktiske tips

Dersom du vil ta fag fra andre fakulteter, må du avtale det tidlig for å unngå at timeplanene krasjer. Semesteret i Lincoln er også senere enn i Norge, og er fra slutten av september/starten av oktober til slutten av januar/starten av februar. Det er derfor lurt å få gjort mye av skolearbeidet tidlig og ikke utsette til juletider eller januar.

Undervisningsformer

Undervisningen er forelesninger og seminarer, begge ledet av forelesere eller gjesteforelesere. Det er obligatorisk oppmøte, og man må skrive en kode for å få registrert oppmøte

Vurdering av emnetilbodet

Dersom man kun reiser for ett semester er emnetilbudet mer begrenset, ettersom man kun kan ta emner i semesteret man reiser i. Jeg valgte fag innen psykologi, som søvnpsykologi, neuropsykologi, musikk psykologi og developmental psychopathology. Developmental psychopathology var det enkleste, søvn og neuropsykologi var vanskelige, men veldig interessante. Musikkpsykologi var ganske tørt og kjedelig dessverre.

Fagleg utbyte og språk

Man snakker engelsk hele tiden, både med forelesere, andre studenter og venner, både britiske og andre utvekslingsstudenter. Man lærer veldig mye engelsk og får fin flyt i språket. Det blir veldig naturlig å snakke engelsk veldig fort.

Universitetsområdet og byen

Lincoln er en veldig fin og veldig liten by. Den er veldig pen, med masse gamle hus fra middelalderen, spesielt i delen som kalles Steep Hill. Selve universitetet er veldig moderne og nytt, med fine lokaler og lokal beliggenhet. Byen ligger ca. 2 timer nord for London, så man kan enkelt reiste til London med tog, samt andre nærliggende byer som York, Nottingham og Manchester. Det er ikke mange shoppingsteder, emn masse koselige kafeer og lokale butikker. Det er også et godt uteliv, til tross for å være en liten by. Lincoln er veldig trygg, siden det er såpass mange studenter og alt er veldig lokalt.

Bustad

Jeg bodde i 179 High Street, som er en del av universitetets boliger. Der får man egne rom med egne bad, og deler kjøkken og stue med 11 andre. Det var veldig koselig, og man får masse venner, samtidig som man lærer mye av å bo med mange ulike folk. Boligen var på rundt 7000 kr i måneden, og var derfor en av de litt dyrere boligene. Men den var også mye finere enn de billige, og er derfor absolutt verdt det.

Sosialt miljø

Å bo med mange andre gjør at man får et stort støttesystem og masse venner, og det er viktig å være åpen for å få venner man kanskje ikke ellers ville møtt. Det er enklere å bli kjent med andre utvekslingsstudenter, ettersom det er mange ordninger og arrangementer for oss. Det er også mulig å få lokale britiske venner, enten gjennom undervisning og seminarer, eller idrettslag og societies.

BAPS-AOP HØST 2022

BAPS-AOP HØST 2022

15.08.2022 - 31.12.2022

Førebuingar/praktiske tips

Når det kommer til forberedelser så er det mange ting som er felles for alle utvekslingsopphold, men det viktigste for min del var å være tidlig ute med å få tak i studentbolig. En kan begynne å søke i begynnelsen av juli tror jeg, men dette kan finnes på nettsiden. Selv fikk jeg plass på Viking House, noe jeg virkelig kan anbefale, og går dypere inn i senere.

Når det kommer til valg av fag, kan det være fordelaktig å allerede tidlig vurdere om du skal være i Lincoln i januar eller ikke. Jeg valgte fag som ikke hadde skoleeksamen, da jeg ikke kom tilbake i januar. Videre var det i min situasjon viktig å tidlig informere skolen om at jeg ville ta fag fra ulike fakultet (School of Psychology og Business School), da skolen brukte litt tid på å få timeplanene til å passe sammen.

Undervisningsformer

Undervisningen og studiehverdagen var ganske annerledes i Lincoln enn i Bergen. Når det kommer til forelesninger og seminar, så varer de mye kortere (rundt 45 min.) i Lincoln, og kvalitet på undervisningen varierer veldig. Innholdet i forelesninger tilsvarer ikke pensum i like stor grad som det jeg er vant til, som kan føles litt unødvendig ut, og jeg har generelt fått lite faglig utbytte av seminarene. Det er generelt et mer avslappet forhold til skolearbeid her, der selvstudie på lesesal eller bibliotek ikke er like vanlig.

Vurdering av emnetilbodet

Som en som studerer arbeids- og organisasjonspsykologi hadde jeg to fag innen School of Psychology og to fag innen Business School. Det har vært veldig spennende å ha business fag, da det til en viss grad er relatert til studiet mitt, og ikke er noe som er en del av studieløpet mitt i Bergen. Av business fag tok jeg Principles of Marketing og International Business Professionals. Dette var de gøyeste fagene for min del, og det var også flere andre erasmusstudenter som tok disse fagene, som var veldig gøy.

For arb. org. studenter er viktig å påpeke at dette ikke er et studie her, dermed er psykologifagene rettet mot profesjonspsykologi og generell psykologi. Selv valgte jeg fagene Occupational Psychology og Health Psychology. Førstnevnte som er veldig likt PSYK110 og PSYK106, men er mer overfladisk. Sistnevnte hadde pensum jeg synes var litt tungt, men forelesningene i seg selv var ikke særlig kompliserte.

Fagleg utbyte og språk

Jeg vil si at det faglige utbyttet har vært helt greit, og hadde trolig vært høyere om jeg hadde viet mer tid til selvstudie. Det var dog noe jeg ikke prioriterte i særlig stor grad, da jeg fokuserte mest på det sosiale og det å oppleve den engelske kulturen. Videre har jeg blitt mer komfortabel med å kommunisere på engelsk, selv om drømmen om å få en britisk aksent ikke har blitt oppfylt.

Universitetsområdet og byen

Lincoln som by er ikke så stor, kanskje litt mindre enn Bergen. Likevel har dette ikke vært noe negativt for min del. Alt er veldig sentrert og avstander er korte, og det tar som regel ikke mer enn 10 min. å komme seg hvor en skal. En annen fordel med at byen ikke er så stor, er at en ofte møter andre erasmusstudenter eller andre medstudenter på campus eller i byen, noe som gjør nettverksbygging lettere. Utelivet her er også veldig bra, både barer/puber og nattklubber. Det er ikke veldig mange steder å velge mellom, så muligheten for å møte på mennesker du kjenner er stor, noe jeg har opplevd er trivelig.

Campus er veldig moderne og fint, og er en stor del av bykjernen av Lincoln. De fleste campusbyggene er veldig nærme hverandre og på samme område, så det tar kort tid å gå fra sted til sted.

Selv om Lincoln er en fantastisk by, kan jeg anbefale å reise til andre byer i nærheten enten i helger eller som dagsturer. Vi reiste til Nottingham, Leeds, Sheffield, Manchester og York, som alle er rundt 1-2 timer med tog.

Bustad

Som nevnt innledningsvis så bodde jeg i Viking House i en en-suite (eget soverom og bad med felles kjøkken), som er et sentralt og moderne bygg. Her kommer du enten i leilighet/gang med ca. 20 andre eller syv andre, dette får du vite når du ankommer Lincoln. Ellers kan du velge mellom Lincoln Courts og 176 High Street, der High Street er litt dyrere og Lincoln Courts er litt billigere. Alle disse er sentrale, men High Street er nok det mest sentrale, men igjen er det kort gåavstand til det meste, så dette er ikke noen utfordring uansett hvor du ender opp.

Sosialt miljø

Min opplevelse er at det er mye lettere å få venner som selv er utvekslingsstudenter. Før jeg reiste hadde jeg lyst til å bli så integrert i den engelske kulturen som mulig, og dermed håpet på å få venner fra England. Dette var noe jeg fort innså at var urealistisk for min del, da de engelske studentene ofte kunne være mindre åpne fordi de var godt etablerte, eller at de var førsteårstudenter og derfor ofte ute etter mer langvarige vennskap. De første dagene i Freshers Week (fadderuken) arrangeres diverse ting for utvekslingsstudenter, som quiz og informasjonsmøter, her vil jeg virkelig anbefale å lage en fellesgruppe med de andre utvekslingsstudentene slik at en kan finne på ting sammen. Dette var noe vi gjorde, og gruppen ble brukt for å invitere andre til reiser, vors, lunsj osv.. Så lenge man er åpen og engasjerer seg, så skulle det ikke være noe problem å få venner.

2020

Vår 2020 - BA i engelsk

Vår 2020 - BA i engelsk

01.02.2020 - 01.04.2020

Førebuingar/praktiske tips

Det er enda ikke så mye man må gjøre i forkant når man drar til England. Prøv å pakk lett for det kan være litt krevende å buksere tunge kofferter på toget, men dette går stort sett greit. Engelskmennene er stort sett hjelpsomme også. Jeg ville anbefale å skaffe appen til det togselskapet du reiser meg, for jeg synes det var mye mer oversiktlig.

Dette var første gangen University of Lincoln hadde en trainee på dette kontoret, så det var mye nytt, både for dem og for meg. Derfor var det en del ulike systemer jeg måtte bli ført inn i. Dette var litt forvirrende, men de var veldig hjelpsomme og svarte raskt på mailer jeg sendte dem og vi fant ut av det sammen.

Undervisningsformer

Som trainee hadde jeg nettundervisning fra UiB i tillegg til arbeidet ved University of Lincoln. Jeg ble satt til diverse kontorarbeid, som økte i mengde og vanskelighetsgrad jo lengre jeg var der. De var veldig flinke til å tilpasse arbeidsmengden, så jeg fikk en myk start når alt var nytt, og mer spennende oppgaver når jeg hadde vært der en stund. Jeg trivdes utrolig godt.

Fagleg utbyte og språk

Jeg satt veldig pris på å få brukt språket i en arbeidssituasjon. Jeg fikk for eksempel skrive en del mailer der de bruker mange formuleringer jeg ikke hadde brukt før. Rent språklig vet jeg ikke om jeg lærte så mye mer, for jeg var allerede ganske stabil i engelsken før jeg dro, men jeg fikk større selvtillit til egne evner. Jeg fikk flere ganger høre at de var imponert over språket mitt, og dette var veldig kjekt å høre og gjorde meg tryggere på egen evner.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig koselig, med flere puber og tilbud til studentene. De har et bredt fagtilbud og dette er godt reflektert i bygningene, der noen er dedikert til kreative fag som dans eller design, mens andre er mer teknisk. Byen virket på meg litt utrygg, spesielt i begynnelsen. Det var en del uteliggere, og de sloss innimellom. Da var det ikke spesielt hyggelig å være ute på tur. Det var i tillegg flere kampanjer for å øke sikkerheten for jenter som er ute og går om kveldene, så dette var en overgang for meg som kommer fra veldig trygge og rolige strøk i Norge.

Om man ser bort fra de litt skumle ferdene på kvelds- og nattestid er byen utrolig sjarmerende. Man får virkelig opplevelsen av en koselig engelsk by med katedralen som ligger på en bakketopp over byen alltid synlig. Det er flere virkelig skjønne butikker og kafeer, som jeg skulle ønske jeg hadde hatt bedre tid til å utforske. Lincoln ble fort et sted jeg ble virkelig glad i og er perfekt om du ønsker en litt mindre by der det fortsatt er mye spennende å gjøre.

Bustad

Å finne bolig var for meg overraskende lett. Kontoret tilbydde meg å finne bolig til meg på campus, men jeg ville heller bo privat. Jeg anbefaler å bli med i student housing facebookgrupper. Jeg trodde det kom til å bli vanskelig for meg å finne en bolig siden jeg hadde et såpass kort opphold, men det gikk fint. Mange studenter som dropper ut må fortsatt betale leie ut året, så de er derfor glade for å slippe dette, skulle det bare gjelde et par måneder. Ta derfor kontakt og spør om du kan bo der også i en kortere periode enn de ser etter.

Sosialt miljø

Bli med i societies for det som interesserer deg. De har et utrolig stort utvalg, så her er det bare å prøve seg fram. Ikke vær redd for å prøve flere også. Jeg ble først med i en gruppe som jeg ikke passet inn i, og følte meg litt ensom etter det. Men jeg så etter andre aktiviteter, og måtte slik en utrolig skjønn gjeng med mennesker. Om du ikke finner det du leter etter på universitetet kan du også google og se om det er lokale grupper du kan bli med i. Jeg ble med i en bokklubb som jeg fant ved å google når jeg ikke fant et alternativ som så fristende ut på universitetets nettsider.

2019

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2018 – Integrert master i rettsvitskap

17.09.2018 - 11.01.2019

Førebuingar/praktiske tips

Som forberedelse kan det være lurt å jobbe kontinuerlig med språk frem til avreise. Et annet tips kan være å sette seg mer inn i det engelske rettssystemet og hvordan det fungerer. En anbefaling kan være å lese boken, eller å høre på lydboken "The Secret Barrister". Der får man et godt innblikk i hvordan det engelske domstolssystemet er satt opp, samt rikelig med generell informasjon rundt den engelske strafferetten.

Undervisningsformer

Jeg tok det som kalles post-graduate emner slik at undervisningen lignet mer seminargrupper enn alminnelige forelesninger i store auditorier. Denne undervisningen krever videre at man er svært aktiv i timene. Det forventes at man er god forberedt slik at man til enhver tid kan svare på spørsmål foreleseren stiller.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet virket i utgangspunktet godt med en variert mengde emner å velge mellom. Det viste seg imidlertid at emnene jeg ønsket å ta og som i stor grad utgjorde grunnen til at jeg valgte Universitet i Lincoln, likevel ikke var tilgjengelig det semesteret jeg var på utveksling. Det kan derfor være viktig å gjøre seg kjent med hvilket semester de forskjellige emnene faktisk er tilgjengelige.

Fagleg utbyte og språk

Det faglige utbyttet var godt. Man ble virkelig satt på prøve i seminargruppene, samtidig som man på slutten av semesteret ble utfordret med svært krevende innleveringsoppgaver. Språklig sett merket jeg at engelsken ble betydelig bedre og at jeg ikke lenger var så reservert i å ta del i samtaler som foregikk på engelsk.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområde er fint og konsentrert. I mitt tilfelle var det sjeldent man behøvde å gå langt mellom de forskjellige seminargruppene. Byen var svært fin med en flott katedral.

Bustad

Boligsituasjonen var mindre bra for min del, noe jeg tror var et utslag av jeg var sein til å skaffe et sted å bo. Studenter som er fra England virker å ha en annen innstilling til når man burde begynne å søke etter bolig. Dette virker å være veldig annerledes sammenlignet med situasjonen i Norge. Engelske studenter er mye tidligere ute med å skaffe bolig, sammenlignet med norske studenter. Dette resulterte i at jeg kom i bakleksa når jeg skulle søke bolig og dermed ente opp med en mindre god bosituasjon et godt stykke unna universitetsområdet.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet ble veldig konsentrert rundt de få menneskene vi var i de forskjellige seminargruppene. I mitt tilfelle var dette rundt 10 personer som jeg ble middels godt kjent med. Den sosiale faktoren ved oppholdet kan dermed påvirkes av hvilket emneprogram man velger. Dersom man velger universitetets under-graduate-program, inngår det i dette emneprogrammet alminnelige forelesninger der man har muligheten til å lettere komme i kontakt med en større mengde medstudenter.

Informasjon