Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Landsforeininga for hjarte- og lungesjuke (LHL) og Marta Ebbing har fått årets Gullegg. Prisen på 100.000 kroner frå ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering er delt ut til det beste forskingsprosjektet dei siste tre åra.
Kreftforeningen gir 23,5 millioner kroner til kreftforskning i Bergen, og av dette får forsker Lars Herfindal ved Inst. for biomedisin 3,7 millioner over 4 år.
Tittel: A stem cell differentiation approach to study development of diabetes and pancreatic disease.
Professor Oddmund Søvik fyller 80 år den 21. november 2013. Han er en fremragende forsker og barnelege med særlig stor interesse for diabetes hos barn og ungdom. Søvik har vært et viktig medlem av vår forskningsgruppe i mer enn 15 år.
Bergens forskningsstiftelse har i eit styrevedtak løyva åtte millionar kroner til eit fireårig rekrutteringsprosjekt. Dette er eitt av tre prosjekt ved Universitetet i Bergen (UiB) som får middel frå stiftinga i år.
Masterprosjekta til farmasistudentane Tra-My Le og Caroline Le er blitt omtala i høvesvis Studvest og Apotekforeininga sitt tidsskrift.
Både forskere og studenter fra Senter for farmasi bidro med spennende innhold til årets Farmasidager 30.oktober-1.november i Oslo. Som ifjor, ble det også denne gang gitt pris for beste sesjonsforedrag til en av fjorårets masterstudenter.
Forskningsgruppen har hele 8 flinke masterstudenter tilknyttet for studieåret 2013/2014. Bli bedre kjent med dem og prosjektene deres her.
Alle forskningsinteresserte er hjertelig velkomne til forskerskolen i klinisk medisin sitt arrangement som går av stabelen 20.-24. januar 2014.
Fedme og diabetes er sykdommer som øker betydelig i hele verden. Fettvev oppfattes nå som et eget organ med komplekse metabolske prosesser. Det å forstå fettvevets biologi er viktig for å utvikle bedre behandlingsstrategier for fedme og diabetes. Et internasjonalt team av leger og forskere ledet av forskere fra Senteret vårt har funnet ut at insulinet virkning kan være assosiert med normal... Les mer
Verdens diabetesdag er godkjent og anerkjent av FN som en internasjonal dag for markering av diabetes. Gjennom Verdens diabetesdag får diabetes den oppmerksomheten den fortjener som en av vår tids største epidemier.
Torsdag 19.september ble det avholdt internseminar for alle deltakere i KG Jebsen senter for diabetesforskning. Hovedmål for seminaret var å informere om og dele gruppens viktigste forskningsmetoder.
Forskere fra KG Jebsen senter for diabetesforskning har funnet ut at mutasjon i et spesielt gen fører til kortvoksthet, diabetes og veksthemming.
Professor Inge Fristad er oppnevnt av fakultetsstyret som ny visedekan for utdanning.
Den norske tannlegeforenings pris for odontologisk undervisning og forskning deles ut hvert år til en ung tannlege som har bidratt positivt til både studentundervisning, forskning og formidling av sin forskning.
Gjennom EurAdrenalsamarbeidet har ROAS deltatt i genstudier av hunder med Addisons sykdom.
I samarbeid med våre partnere i San Francisco og Uppsala har ROAS-forskere vært med å kartlegge et nytt autoantigen i lungene, kalt BPIFB1.
I alt 160 mill. kroner blir i år delt ut til 121 kreftforskarar ved tolv ulike forskingsinstitusjonar over heile landet. Ein stor del av midlane kjem forskarar ved Det medisinsk-odontologiske fakultet til gode.