Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Sammenlignet med voksne menn med ADHD har voksne kvinner med ADHD høyere risiko for å ha lidelser som angst og depresjon, viser ny UiB-studie. Menn med ADHD har derimot mer rusmisbruk og psykoselidelser.
Thomas Arnesen fant tilfeldigvis et gen som forskere har lett etter i 30 år. Det førte til at han nylig ble tildelt det prestisjetunge ERC Consolidator Grant fra EU.
Hurra! Tradisjonell norsk julemat friskmeldes av ernæringsekspert Simon E. Nitter Dankel. Men pass deg for klementinene.
Måndag 11. desember var det offisiell opning av Senter for medisinsk visualisering på Haukeland, frå no av Mohn Medical Imaging and Visualization Centre.
Rektor Dag Rune Olsen åpnet helsenettverket Global Health Norway 6. desember.
Trening med VR utstyr er like effektiv som konvensjonell trening. Det viser ny forskning fra Universitet i Bergen som nylig ble publisert i Neurology.
Mens unge personer med parasittiske ormer har fire ganger så høy risiko for å utvikle allergier, er den eldre generasjon upåvirket. Ormene kan være nøkkelen til å forstå allergieksplosjonen de siste tiårene, mener professor Cecilie Svanes.
Ruth Brenk ved Institutt for biomedisin mottar 7 millioner til å forskning som skal føre til nye typer antibiotika.