Hjem
Nye doktorgrader
Ny doktorgrad

Visualisering av fluidstrømmer

Andrea Brambilla disputerer torsdag 18. desember 2014 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: "Visibility-oriented Visualization Design for Flow Illustration".

Hovedinnhold

Bevegelsen av gass og væske påvirker mange aspekter av vårt samfunn, for eksempel produksjonen av elektrisitet i vannturbiner og hastigheten og manøvrerbarheten av fly.  Fluidstrøm er et svært komplekst fenomen som gjør det vanskelige å utforske.  Visualisering er meget effektivt ved etterforskning store og komplekse datamengder, derfor har det blitt brukt også til utforskning av fluidstrømmer.  På grunn av den tredimensjonale naturen av fluidstrømmer, blir visualiseringer av denne typen data ofte rotete og vanskelig å forstå.

I sin doktoravhandling, forsket Andrea Brambilla på nye metoder for å designe visualiseringer av fluidstrømmer.  Han har vist at rot og okklusjon bør tas i betraktning tidlig i designfasen for å realisere klare og informative illustrasjoner.  Hovedutfordringene er å identifisere de viktigste aspektene av fluidstrømmer og å skildre dem på en meningsfull måte.  Brambilla adressert problemet ved å kombinere konsepter fra fluiddynamikk og illustrativ visualisering.

De resulterende retningslinjer for visualiseringsdesignen har et stort potensial for å forbedre utforskning og forståelse av fluidstrømmer.

 

Personalia:

Andrea Brambilla ble født i Merate (LC), Italia, i 1985. I 2009 tok han mastergrad i Informatikk ved Università di Milano - Bicocca, Italia. 

Siden januar 2011 har han jobbet som stipendiat i visualiseringsgruppe ved Institutt for Informatikk, Universitetet i Bergen. Veilederne hans er Helwig Hauser (Universitetet i Bergen), Ivan Viola (Technische Universität Wien) og Øyvind Andreassen (Forsvarets Forskningsinstitutt).