Det psykologiske fakultet

PsychAid

Ny gatekunst til Det psykologiske fakultet

To helt nye verk er nå kommet på plass på Christiesgate 12 i Bergen. Artistene fra Gategalleriet i Bergen har lagd to separate kunstverk på murveggene ute.

rebekka_og_ingvild.jpg

Ny gatekunst på C12
Rebekka Berggård, leder for PsychAid, Det psykologiske fakultet, UiB og Ingrid S. Larsen, Flyktninghjelpen.
Foto:
Margareth Barndon

De to sterkt symbolske verkene ble avduket i dag og er laget av gatekunstnerne Mednøtt og Skurk. Gategalleriet har på denne måten sammen med Det psykologiske fakultet støttet opp om PsychAid, psykologi-studentenes årlig innsamlingsaksjon.

– Utrolig gøy å få være med på dette! Christer Holm er kurator i Gategalleriet, og takker de som har passet på mens kunstverkene ble oppført, og sagt ifra når presenningen falt ned.

Det er tredje år på rad med innsamlingsaksjon, og ildsjelene i PsychAid gir pengene til Flyktninghjelpen. – Vi merker at engasjementet har økt på og at flere studenter deltar nå, sier en fornøyd leder for PsychAid, Rebekka Berggård. Vi begynte planleggingen i september allerede, og setter stor pris på støtten fra medstudenter.

Psykologisk 1.hjelp til traumatiserte barn

Årets tema er flyktningkrisen, og et prosjekt som heter Better Learning. Prosjektet skal hjelpe barn som er i krig og konfliktområder. – Vi er veldig glad for at studentene her har valgt nettopp Flyktninghjelpen og dette prosjektet, sier Ingvild Sande Larsen. Det skal gå til psykologisk førstehjelp til krigs-traumatiserte barn.

- Denne delen av Flyktninghjelpens arbeid er særlig viktig med tanke på at det er disse barna som er fremtiden. Vi er i ferd med å miste en hel generasjon, legger Berggård til.

Støtte til å fullføre skole og utdanning

Barn som har opplevd krig klarer ofte ikke å fullføre skole og utdanning på grunn av store traumer. Undersøkelser viser at de nesten aldri føler seg trygge på skolen, kan bli mer aggressive og har oftere mareritt. Flere begynner å ruse seg for å rømme fra opplevelsene, og prøver på den måten å mestre denne harde virkeligheten.

- Utdanning er viktig for få et samfunn videre, men det er også viktig for barnas selvfølelse, selvstendighet og trygghet. Prosjektet bidrar til å gjøre skolen til en trygg plass for læring og utvikling, slik at flere klarer å fullføre utdanningen sin, avslutter Berggård.