Hjem

Studieadministrativ avdeling

Vellykket vitnemålsseremoni

Fanfare fra trompetister, tilreisende kandidater og Erna Solberg som hovedtaler. Årets vitnemålsseremoni på Det samfunnsvitenskapelige fakultetet ble en suksess også i år.

Kom fra Oslo

Vitnemålsseremonien fant sted i «Egget» på Studentsenteret fredag 10. september.
Det er klart at vi ikke kan gå glipp av seremonien. Det var litt trist å gå gjennom byen i dag, men vi trives godt i Oslo også, sier Terese Skavhaug, en av de tilreisende kandidatene på seremonien.

En varde på livets vei

Dekan Knut Helland gratulert årets kandidater og håpet Universitetet i Bergen ville være varde på livets vei. Han fikk æren av å dele ut vitnemålene, og sa i sin tale at kanskje det var noen i salen som delte ut nettopp vitnemålene om 20 år.

Sterkt knyttet til UiB

Studentrepresentant Dag Inge Bøe, sa i sin hilsen at han var sterkt knyttet til UiB etter tre år på bachelorprogrammet i utviklingsstudier. Sine nærmeste venner og ikke minst sin kone som han møtte på utvekslingsopphold i Kina, deltok på seremonien.

Erna Solbergs hemmelighet

På programmet var det spesielt årets hovedtaler Erna Solberg som vekket oppmerksomheten til bachelorgradskandidatene. Solberg som selv har studert ved Det Samfunnsvitenskapelige fakultet, hadde en hemmelighet å dele med kandidatene. Hun kunne fortelle at arbeidsgiverne ikke kun la vekt på sluttkarakteren, men også om man har deltatt aktivt i studentorganisasjoner og engasjert seg som student. Hun innrømte at hun selv kanskje ikke var et eksempel til etterfølgelse fordi hun ikke hadde fullført sin mastergrad på grunn av politikken.

- Årene på UiB gikk jeg gjennom en modningsprosess og jeg utviklet en evne til å stille kritiske spørsmål. Det har vært med å forme meg til den politikeren jeg er i dag, sa Erna Solberg og avsluttet med å gratulere alle kandidatene og ønske dem lykke til videre på ferden.

 

Les blogginnlegg om seremonien