Hjem

Institutt for sammenliknende politikk

Hva er sammenliknende politikk?

Sammenliknende politikk er en av greinene i statsvitenskap, og en systematisk studie av politiske institusjoner, organisasjoner, prosesser, og adferd på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Sammenlikninger på tvers av politiske system og endringer over tid står sentralt.

FRIHUMSAM-middel

Korleis skal vi møte populisme?

Skal bruke forskningsmidla til å forske på utfordringane frå det radikale høgre.

NY BOK

Afrikas inklusive autokrater

Hvorfor bestemmer noen autoritære regimer seg for å desentralisere makt til valgte politiske organer? Svaret har mer å gjøre med interne vurderinger enn et ønske om å se bra ut utenfra, ifølge Lovise Aalen og Ragnhild Louise Muriaas' nye bok, "Manipulating Political Decentralisation -...

Symposium

Stein Kuhnle 70 år - Hedret med symposium

22. november fylte Professor Stein Kuhnle 70 år, og gikk dermed av med pensjon. Institutt for sammenliknende politikk hedret Kuhnle med et internasjonalt symposium, "Globalizing Welfare", for å hedre hans store bidrag til instituttet og forskningen på velferdsstaten.

PRAKSIS

Forstår eget fag bedre etter arbeidspraksis

Maja Nilsen har høsten 2017 vært praksisstudent hos Næringsseksjonen i Bergen kommune. Her skriver hun rapport om innovasjon i europeiske byer, og får brukt sin europakunnskap i praksis.

STUDIETILBUD

Valgfrie emner våren 2018

Lurer du på hvilke emner du skal ta til våren? Her finner du en oversikt over, og link til informasjon om, valgfrie emner på 200-nivå ved Institutt for sammenliknende politikk. Emnene er åpne for alle med studierett ved Universitetet i Bergen.

Hva kan du bli?

Se hva tidligere sampolstudenter jobber med.

Vi tilbyr arbeidspraksis integrert i bachelorstudiene!

I løpet av studiene er det gode muligheter for å reise på utveksling.