Skole

Nyhetsarkiv for Skole

– UNG-ordninga losar skuleelevar inn i universitetssystemet på ein måte som gjer at dei kjenner seg tryggare, seier førsteamanuensis i latin, Matti Wiik.
Michael Alvarez er født i USA og populær politisk foreleser ved UiB. Ved Amalie Skram videregående ga han elevene flere aha-opplevelser om USA-valget.
Hans Tanks auditorium på Amalie Skram videregående skole var fullsatt av interesserte og engasjerte elever på Vg3 da førsteamanuensis i sammenliknende politikk, Michael Alvarez, holdt foredrag om demokrati og amerikansk politikk for elevene på Amalie Skram mandag.
Ikkje alle nøyer seg med skuletimar, lekser og fritidsaktivitetar. Fem av elevane i 3. klasse ved St. Paul Gymnas i Bergen studerer språkfag ved universitetet samstundes.
I dagens digitale samfunn blir elever overvåket som aldri før. Et nytt senter skal se på hvordan man kan bruke denne informasjonen for å finne den mest effektive læringen og samtidig bevare elevenes privatliv.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen rosar samarbeidet mellom Universitetet i Bergen og Amalie Skram videregående skole.
Ved hjelp av bøyen Gabriel i Store Lungegårdsvann får elever teste livet som forskere.
UPP-medlem Ingrid Helleve har sammen med kollegaer bidratt i og redigert en ny bok: Helleve, I., Almås, A. G. & Bjørkelo, B. (red.) (2016). Den digitale lærergenerasjonen. Utfordringer og muligheter. Oslo: Gyldendal.
Norsk informatikkolympiade for elever i videregående skole blir arrangert hvert år.
Denne uken arrangeres uttaket til GEO OL ved Institutt for geovitenskap. 16 håpefulle videregående-elever vil under veiledning av Førsteamanuensis Kikki Flesche Kleiven kjempe om å bli kåret til Norges finalister i det internasjonale mesterskapet, som går av stabelen i Japan i september.
Elever fra videregående skoler fikk en smakeprøve på farmasistudiet på Åpen dag 9.mars
Elevene Richard og Karen var nysgjerrige på kunnskap om IS og terror. De fikk seg flere aha-opplevelser under Åpen dag ved UiB.
Onsdag 9. mars opna fakultetet dørene for elevar i vidaregående skule som var interessert i å bli betre kjent med studieprogramma vi tilbyr. Elevane fekk møte engasjerte fagfolk og studentar, og fekk forhåpentligvis ei kjensle av korleis det er å vere student hos oss.
Mykje av den høgreekstreme valdsfaren kjem frå guterommet, skriv Lars Erik Berntzen og Mikael Johannesson. På laurdag blir det open debatt om trugsmålet frå høgre.
Elever fra videregående skole fikk et innblikk i studielivet ved Griegakademiet da instituttet åpnet dørene 17. november.
Universitetet i Bergen har snakket med fire forskere om de store utfordringene verden står overfor i årene fremover.