Hjem
Click

Skolelaboratoriet i realfag

Vi holder kurs for lærere og lager læringsressurser for skoler. Hos oss kan du ta korte dagskurs, eller bli student og ta videreutdanning. Og du kan lage spennende undervisning for elevene dine ved hjelp av prosjektene våre Miljølære og Kart i skolen

Skolelaboratoriet tilbyr Naturfag 1 og Naturfag 2

Videreutdanning i naturfag

Målgruppen for videreutdanningen er lærere på trinn 8-11. Kursene går parallelt, og gir 30 studiepoeng hver. Hvert kurs har seks samlinger gjennom skoleåret, hver på to dager. Mellom samlingene arbeider deltakerne i grupper med utvikling av undervisning knyttet til fagtema fra samlingene. Videreutdanningen skal inspirere og bygge opp under egen praksis i skolen. Du får arbeide sammen med kollegaer om å velge ut og arbeide videre med tema som er relevante og nyttige for deg som naturfaglærer. Det blir holdt eksamen hvert semester.

For elever på videregående skole
Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 09

Åpen dag på realfag 2016

Alle insituttene på realfag åpner sine dører onsdag 9. mars. Lurer du på hva du skal studere? Her treffer du fagfolk og studenter som kan gi deg viktige svar.

Kurssamling på naturfag 1
Tag - KALENDER Created with Sketch. feb 29

Helse, kropp og livsstil

Aktivitet, helse, godt liv, sunnhet og trivsel er de positive begrepene. Ofte er de negative ordene som blir brukt om de unge. Kursdagene fokuserer på de gode faktorene, og ser på hvordan vi på skolen kan gi optimisme, og sunne valg for en god fremtid. Første dag er et samarbeid med nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

Nøkler til naturfag
Tag - KALENDER Created with Sketch. feb 11

'Elektrisitet og magnetisme' i Hardanger

Både vitensenteret i Odda og Industrimuseet i Tyssedal blir tatt i bruk på denne kursdagen. Området har stolte industritradisjoner, som bygger på nettopp prinsippene for elektrisitet og elektromagnetisme som vi behandler på kursdag 3. Vi er derfor stolte og glade for å kunne samarbeide med bedrifter og institusjoner lokalt om å få til god undervisning i temaene. Kursene blir arrangert i samarbeid med Hardanger/Voss kompetanseregion.

Kalender

Tag - KALENDER Created with Sketch. feb 11
Tag - KALENDER Created with Sketch. feb 29
Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 09
Tag - KALENDER Created with Sketch. mar 16
Flere arrangement