Hjem
Skolelaboratoriet i realfag
Krydder, nøtter og frukt. Blomster og vintergrønt

Julens botanikk - utstilling på Arboretet

Ta med elevene til en faglig og stemningsfull adventsutstilling i Arboretet. Krydderplanter som gir duft av jul, tradisjonsrike nøtter og frukter,og selvsagt julepynten. Vakre blomster, juletre, misteltein og kristtorn.

Julens botanikk
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Har du tenkt over hvor mye botanikk det er i juletradisjonene våre? I adventstiden kan skoler bestille omvisning i utstillingene av julens planter både inne i Blondehuset og utenfor. Elevene får oppgaver tilpasset de ulike klassetrinnene, og svarene finnes ved å studere plantene i utstillingen.

Utstillingen har blitt en tradisjon, og passer for tverrfaglig arbeid der informasjon om plantene blir kombinert med historie og kultur. Alle skoleslag har besøkt utstillingen, og elever fra barneskole til videregående har luktet seg gjennom julens krydder, studert nøtter og frukt og sett på blomster og vintergrønt som vi møter i julen.

Praktisk informasjon
Buss 53 går fra Birkelandsskiftet terminal (bybanen) til Milde. Gå av på busstoppet ved Fana folkehøgskole. Det tar ca 10 minutt å gå fra busstoppet til Blondehuset.

Det er utstillinger både inne og ute. En gruppe på 30 personer vil bli delt i to slik at det er 15 elever i Blondehuset mens 15 ser på utstillingene ute, deretter bytter gruppene. Har du med deg flere enn 30 elever, lønner det seg å reservere en hel dag. Det gjør du ved å melde på elever både før og etter lunsj.

Påmelding via skolelab.no.

Grunnskoler i Bergen kan benytte kulturbilletten til reise med elevene. Se kurstilbudet i den kulturelle skolesekken.