Hjem

Sosiologisk institutt

Nå har søknadsweb åpnet for opptak til høyere utdanning!

Går du siste semester på bachelor og vurderer å søke deg inn på masterprogrammet i sosiologi? Da bør du notere deg datoene instituttet skal orientere om masterprogrammet.

Representanter fra instituttet vil ta turen innom forelesning i SOS201 og seminar SOS202 for å orientere om instituttets masterprogram. 15.februar gir vi en orientering på SOS201, og 23.mars gir vi en orientering på SOS202.

Instituttet kan tilby to ferske intervjuer med studenter som skal levere sin masteroppgave ved slutten av semesteret. Malin og Jorunn er godt i gang, og forteller om sine opplevelser fra masterstudiet. Du finner også intervju fra tidligere masterstudenter som leverte avhandlingen våren 2017. Du kan lese alle intervjuene her.

Dersom du allerede nå er nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes for ferdigutdannede soisiologer på arbeidsmarkedet kan du lese intervju med tidligere studenter om veien videre fra en fullført mastergrad i sosiologi. Intervjuene finner du her.

Nyheter

Klasse, kropp og kultur

Lisa Maria Breistein Sølvberg og Vegard Jarness har publisert en artikkel i årets første utgave av Tidsskrift for samfunnsforskning. Artikkelen er basert på Sølvberg sin masteroppgave.

Nyheter

Utveksling på sosiologi

Et opphold i utlandet gir deg faglig perspektiv og unik erfaring. Fristen for å søke utveksling fra høsten 2018 nærmer seg.

Nyheter

Velferdsstatens normative spørsmål

Elvbakken, Hansen og Kuhnle som temaredaktører for Norsk sosiologisk tidsskrift.

Nyheter

"Å kjøpe seg hjelp i hjemmet bidrar ikke til likestilling!"

Å bruke au pair er ren tjenesteutsetting av husarbeid, ikke reell likestilling i følge forskere ved UiB og NTNU.

Hva jobber en ferdigutdannet sosiolog med?

Ferdig utdannede sosiologer har mange interessant jobber. Vi finner våre kandidater i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Les mer om noen av våre kandidater og hvordan de ser på overgangen fra studie til arbeidsliv.

Sosiologer i arbeidslivet