Hjem
Click

Sosiologisk institutt

Velkommen til eit nytt semester ved Sosiologisk institutt!

Sosiologisk institutt tilbyr utdanning på bachelor- og masternivå, og vi ønsker nye og gamle studentar velkommen tilbake til eit nytt semester. Har du spørsmål, send e-post til studieveileder@sos.uib.no.

 

Her finner du studieplan for bachelorprogrammet i sosiologi.

Her finner du studieplan for masterprogrammet i sosisologi.

Nyheter

Forskere: Ja, ulikheten øker!

«Arv betyr mer enn før. Det er ikke noe å diskutere, det er harde fakta.»

India at 70

An international symposium brings together leading India scholars for a critical two-day conversation on India’s democracy yesterday, today and tomorrow.

Utveksling

Halvparten velger Berkeley

Halvparten av sosiologistudentene som har dratt på utveksling de to siste årene har valgt USA og Berkeley. Blant den andre halvparten er det derimot stor variasjon. Uansett destinasjon bør flere velge utveksling som del av graden, mener påtroppende instituttstyrer Liv Johanne Syltevik.

Nyheter

Hvilke valgemner kan du velge høstsemesteret 2017?

Valgemnene som tilbys på sosiologisk institutt varierer fra semester til semester. Nedenfor finner du en oversikt over hvilke valgemner du kan velge mellom høstsemesteret 2017.

Nyheter

Media som motstander

I enhver arbeidskonflikt foregår det en kamp om virkelighetsoppfatningen i media, og media har en tendens til å velge vinklinger som går i de ansattes disfavør, hevder stipendiat Isak Lekve i en ny tekst hos Manifest Tidsskrift.

Hva jobber en ferdigutdannet sosiolog med?

Ferdig utdannede sosiologer har mange interessant jobber. Vi finner våre kandidater i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Les mer om noen av våre kandidater og hvordan de ser på overgangen fra studie til arbeidsliv.

Sosiologer i arbeidslivet