Studentsider

semesterstart

Er du klar for et nytt semester?

Det nærmer seg nytt semester. Finn ut hva du må gjøre for å være klar for våren.

Fra uke 25 for høstsemesteret og uke 50 for vårsemesteret er Studentweb åpen for semesterregistrering. Se denne filmen for hvordan du semesterregistrerer deg.

Når du logger deg inn kan du:

• oppdatere adressen din
  • melde deg til undervisning og vurdering
  • bekrefte at utdanningsplanen din er riktig for dette semesteret
  • hente ut betalingsopplysninger slik at du kan betale semesteravgiften

Vurderingsmelding til emner utenom utdanningsplan gjøres via toppmenyen på Studentweb. Velg enten Aktive emner, eller Studier og Vis utdanningsplan for å legge emnet inn i utdanningsplanen din. Både her og på inngangssiden til Studentweb ser du oversikt over hvilke emner du er oppmeldt til.

Fristen er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret (Enkelte emner kan ha tidligere frist for undervisningsmelding).

Timeplaner og litteraturlister

Du kan begynne å planlegge semesteret ditt nå ved å se på timeplaner og pensumlister. I emneoversikten finner du timeplaner og litteraturlister for de enkelte emnene. Husk å velge riktig semester til høyre på emnesiden. Hvis et emne har orienteringsmøte, finner du også tid og sted for dette i timeplanen.

Eksamensdatoer

På nettsiden eksamensdatoer og -lokaler finner du tidspunkt for emner med skriftlig skoleeksamen fra 8. desember. Dato for andre eksamener blir kunngjort på Mitt UiB.

NB! Du må selv sjekke at emnene du planlegger å ta ikke har eksamen på samme dag.

Du vil bli tildelt et nytt kandidatnummer for hver eksamen du tar. Dette finner du på Studentweb.

Tilrettelegging

Søknadsfristen for tilrettelegging ved eksamen er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret ved kjent funksjonsnedsettelse. Du finner mer informasjon og søknadsskjema her.

For tilrettelegging i undervisningen og ellers i studietiden se nettsidene om tilrettelegging.

Studentbevisapp

Når du har betalt semesteravgiften og fullført semesterregistreringen på Studentweb vil Studentbevisappen være gyldig bevis på at du er student ved UiB dette semesteret.  Du laster ned appen i Google Play, App Store eller Windows Store.

Studentsidene

Lurer du på åpningstidene til lesesaler og studentkantiner? Eller hvordan du får tilgang til karakterene dine eller sender inn en søknad? Hva skjer av studentaktiviteter denne uken? Bruk Studentsidene for å finne frem i din studiehverdag.

Digital postkasse

Universitetet i Bergen sender alle viktige brev til din digitale postkasse i stedet for på papir.

Les mer her om fordelene og hvordan du oppretter en digital postkasse.

Spørsmål?

Har du spørsmål om studiestart, eller problemer med registrering på Studentweb, kontakt informasjonssenteret ved fakultetet ditt.