Studentsider

Internasjonalisering hjemme

Bli Buddy og få en venn!

Registrer deg som Buddy for nye internasjonale studenter: én-til-én eller som gruppe.

vidden36.jpg

Studenter på tur over vidden
Foto:
Eivind Senneset

Husker du da du var helt ny student ved UiB? Det var nok litt av en overgang, enten du kom som helt ny til byen fra et annet sted, eller du allerede bodde i nærheten av Bergen. Det tar tid å finne seg til rette i en helt ny situasjon: Nye omgivelser, nye folk og kanskje nye forventninger både til deg selv og til hvordan studentlivet skal være.

Bli Buddy

Nå har du sjansen til å være med på å gjøre en annens studiestart til en god opplevelse ved å melde deg som Buddy for én eller flere internasjonale studenter. Erasmus Student Network er en studentorganisasjon som jobber for å hjelpe studenter på utveksling, og en av måtene de gjør det på er ved å koble lokale og internasjonale studenter i sin Buddyordning.

Der finner du også mer informasjon om ordningen og hvordan det praktiske fungerer.

Internasjonalisering hjemme

Hvis du har vært på utveksling allerede, eller har planer om å reise, så vet du sikkert mye om verdien av å bli kjent med mennesker fra andre land med andre perspektiver og kulturer, og hvordan dette kan utfordre dine egne sannheter. Du husker kanskje også at det kan være vanskelig å bli kjent med lokale studenter? Du kan være den lokale studenten her!

Hvis du ikke har vært eller kan tenke deg å reise på utveksling, er dette en flott mulighet for deg til å oppleve internasjonalisering i praksis i egen by. Bli kjent med én eller flere internasjonale studenter: ha det kjekt sammen, praktiser et kjent eller ukjent språk, lær dem norsk og introduser dem til ditt norske nettverk. Internasjonale studenter er en ressurs for deg.