Hjem

Studentsider

STUDIESTARTEN 2017

Erna Solberg åpner studieåret

Statsminister Erna Solberg og artisten SILJA SOL ønsker nye studenter velkommen til Universitetet i Bergen 15. august.

semester27.jpg

Bilde av Erna Solberg på talerstolen
RETURNERER: Også i 2015 var Erna Solberg gjestetaler under velkomstseremonien. Hun studerte selv på Universitetet i Bergen på 1980-tallet.
Foto:
Eivind Senneseth

I august kommer tusenvis av nye studenter til Universitetet i Bergen. De ønskes velkommen under den tradisjonelle velkomstseremonien i Nygårdsparken tirsdag 15. august kl. 14.

UiB-alumn og statsminister Erna Solberg vil holde tale til de nye studentene. Deretter blir det konsert med stjerneskuddet SILJA SOL. 

Statsministeren tilbake på campus
Erna Solberg tok cand.mag.-graden sin på Universitetet i Bergen i 1986, med fagene sosiologi, sammenlignende politikk, statistikk og sosialøkonomi.

Under studiene var Solberg forkvinne i Bergen konservative studenterforening (som i dag heter Høyres studenter). Hun ble utnevnt til æresalumn ved UiB i 2014. 

Solberg er født i Bergen og valgt til Stortinget for Hordaland. Hun var kommunal- og regionalminister fra 2001 til 2005 og ble i 2004 valgt til leder i Høyre. Fra 2013 har hun ledet Norges regjering.

Kritikerrost bergenser spiller
Etter suksessen med hennes Spellemann-nominerte debutplate, På Hjertet, har SILJA SOL vunnet mange hjerter med kritikerroste opptredener. Nå er hun igjen aktuell med sitt tredje album Ni Liv bestående av singlene DyreneNi Liv og Semmenemme.

Pressen har ikke spart på adjektivene når de har anmeldt Ni Liv og denne sommeren har hun spilt blant annet på Bergenfest, Øyafestivalen, Steinkjerfestivalen, Ekstremsport Veko og Ranglerock.

Tradisjonell åpning
På velkomstseremonien vil også rektor Dag Rune Olsen og leder av Studentparlamentet Håkon Randgaard Mikalsen tale til studentene. Bergens ordfører Marte Mjøs Persen vil ønske studentene velkommen til byen, og en rekke inviterte gjester vil også være til stede.