Hjem
Click

Senter for vitenskapsteori

Nyhetsarkiv for Senter for vitenskapsteori

– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer de viktigste punktene i den kommende humaniorameldingen til Stortinget under et symposium i Oslo onsdag.
En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
Senter for vitskapsteori hankar inn EU-midlar. Senterleiar Matthias Kaiser gir deg suksessoppskrifta.
Hvordan kan samfunnsvitere og humanister bidra i utvikling av smart teknologi? I hvilken grad blir brukere involvert i utvikling av smart teknologi? Kan rettigheter som personvern og datasikkerhet bygges inn i digitale omgivelser og infrastrukturer?
The keynotes and panel discussions will be streamed live via the links below.
SVTs Andrea Saltelli og Silvio Funtowicz har sammen med flere andre forskere publisert sine refleksjoner om Brexit i The Guardian.
Tildekking av ubåten utenfor Fedje gir en illusjon av å ha blitt kvitt problemet for alltid. Men en katastrofe kan komme når som helst. Senterleder professor Matthias Kaiser har sammen med andre forskere skrevet kronikk i BT om ubåtsaken på Fedje.
Førsteamanuensis Jan Reinert Karlsen fra Senter for vitenskapsteori er blant de 39 nominerte i finalen av Morgenbladets kåring "Fantastiske formidlere"
Nora S. Vaage disputerer 31. mai for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen ”Amplifying Ambiguities: Art on the Fringes of Biotechnology”.

Sider