Senter for vitenskapsteori

Nyhetsarkiv for Senter for vitenskapsteori

Prosjektet "Co-development of place-based climate services for action", forkortet 'Co-Cli-Serv', vil undersøke hvordan forskere kan jobbe sammen med lokalsamfunn for å samle informasjon som kan støtte lokal tilpassing til fremtidige klimaendringer ved å gjøre 'klimavitenskap' om til klimaprodukter og -tjenester.
Dr. Mimi Lam fikk tidligere i år tildelt Marie Sklodowska-Curie stipend fra EU for sitt prosjekt 'eSEAS: Enhancing Seafood Ethics and Sustainability' . Hun skal tilbringe de neste to årene ved SVT for å gjennomføre dette prosjektet.
– Jeg er optimistisk på humaniora sine vegne, sier Jørgen Magnus Sejersted, professor i nordisk litteratur og påtroppende dekan for Det humanistiske fakultet.
Kjetil Rommetveit og Brian Wynne er redaktører for 'Imagining public issues in the technosciences?', et spesial nummer av Public Understanding of Science. Andre forskere fra SVT har også bidratt til utgaven
– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer de viktigste punktene i den kommende humaniorameldingen til Stortinget under et symposium i Oslo onsdag.
En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
Senter for vitskapsteori hankar inn EU-midlar. Senterleiar Matthias Kaiser gir deg suksessoppskrifta.
Hvordan kan samfunnsvitere og humanister bidra i utvikling av smart teknologi? I hvilken grad blir brukere involvert i utvikling av smart teknologi? Kan rettigheter som personvern og datasikkerhet bygges inn i digitale omgivelser og infrastrukturer?
The keynotes and panel discussions will be streamed live via the links below.
SVTs Andrea Saltelli og Silvio Funtowicz har sammen med flere andre forskere publisert sine refleksjoner om Brexit i The Guardian.
Tildekking av ubåten utenfor Fedje gir en illusjon av å ha blitt kvitt problemet for alltid. Men en katastrofe kan komme når som helst. Senterleder professor Matthias Kaiser har sammen med andre forskere skrevet kronikk i BT om ubåtsaken på Fedje.
Førsteamanuensis Jan Reinert Karlsen fra Senter for vitenskapsteori er blant de 39 nominerte i finalen av Morgenbladets kåring "Fantastiske formidlere"
Nora S. Vaage disputerer 31. mai for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen ”Amplifying Ambiguities: Art on the Fringes of Biotechnology”.
Associate Professor at SVT, Jan Reinert Karlsen was invited by the Norwegian Student Organisation (NSO) to speak about the importance of student involvement in shaping education.
Professor and director of the SVT,Matthias Kaiser, participates at this international research roundtable that focuses on the ethical challenges of herring food webs and value chains. Herring food webs connect diverse ecological species with different functions within marine ecosystems. Similarly, herring value chains connect multiple social actors who may interact directly, at a local fish... Les mer
Under the subject “Teaching Responsible Research and Innovation at University”, the conference gathered more than 150 people from all over the world Lecturers and attendees discussed about how research and innovation should respond to the needs of society and how universities can contribute towards a responsible scientific education
Jeroen van der Sluijs gransker bruken av vitenskapelig fakta ved politiske avgjørelser. Nå er han i finalerunden i kampen for å bli et nytt Senter for fremragende forskning (SFF).