Hjem

Ta ordet!

Ta Ordet! Finale 2017

Se finalen her!

Klikk på lenken til venstre for å gjenoppleve Ta ordet!-finalen 2017.

Tirsdag 31. oktober avholdt Ta ordet! en vellykket finale i Universitetsaulaen i Bergen. Seks finalister talte om ensomhet, funksjonshemning og selektiv abort, hverdagsrasisme, organdonasjon, feminisme og flyktningkrisen. I tillegg var det konsert med Elida Høgalmen og 9 grader nord samt foredrag med Arne Møller fra SpeakLab. 

Vinneren av Ta ordet! 2017 var Aleksandra Olsen fra Ålesund videregående skole. Aleksandra talte hennes søster, som har en nyresykdom. Ved å bli organdonar redder du ikke bare ett, men syv liv. Husk å bli organdonor, du også! Aleksandras tale kan du se her

Årets tema var "verdier"

Tid: Tirsdag 31. oktober kl. 17.00-19.00
Sted: Universitetsaulaen, Muséplass 3, Bergen

Årets finalister var:

Maria Aarre Hånes
Amalie Skram videregående skole
"Vi må åpne vårt land"

Daniel Bilsback
Knarvik videregående skole
"Ensomhet"

Amalea Salvail
St. Olav videregående skole
"Hvem er du?"

Ibrar Ahmad
Sandnes videregående skole
"En seks år gammel gutt"

Kristin Romfo
Sunndal videregående skole
"Hvor mye er et menenske verdt?"

Aleksandra Olsen
Ålesund videregående skole
"7"

Se for deg at du har muligheten til å redde syv liv. Syv organ kan redde syv liv. Syv mennesker med venner, familie og kollegaer. Aleksandras søster har en nyresykdom og en dag vil hun trenge en nyretransplantasjon. Hvis søsteren hennes ikke får et nytt organ, kommer hun til å dø. Likevel må hun vente på å bli enda sykere før hun får den hjelpen hun trenger. Men det trenger ikke å være sånn. Om flere si ja til å være organdoner kan enda flere liv reddes, og mennesker få hjelp tidligere.