Click

Universitetsbiblioteket

Open Access

Åpen tilgang til forskning - fra internasjonal solidaritet til norsk tellekantsystem?

Regjeringen krever at norsk forskning skal være åpent tilgjengelig. Vil åpen tilgang til forskning bli et krav for finansiering? Hvilke muligheter finnes for å gjøre forskning åpent tilgjengelig ved UiB?

TID: Tirsdag 25. oktober: 12:30- 14:30
STED: Mesaninen, Bibliotek for humaniora, Haakon Sheteligs plass 7

Velkommen Karin Rydving, leder for Seksjon for digitale systemer og tjenester, Universitetsbiblioteket i Bergen

Kunnskap: et allment globalt gode – en reise i Open Access over 30 år Last ned presentasjon.

Rune Nilsen, Professor emeritus i Global helse, Universitetet i Bergen.

Rune Nilsen ble kåret til en av Europas Open Access Champions i 2016. Han mener at Open Access er et viktig middel i kampen mot akademisk apartheid.

Nasjonale retningslinjer: Åpen tilgang til forskning - et krav for finansiering? Last ned presentasjon.

Oddrun Samdal, medlem av arbeidsgruppen, Viserektor for utdanning, Universitetet i Bergen.

Regjeringen krever at norsk forskning skal være åpent tilgjengelig. Arbeidsgruppen foreslår blant annet insentiver og krav knyttet til finansiering for å oppnå dette.

Hvordan kan jeg gjøre min forskning åpent tilgjengelig?  Last ned presentasjon.

Irene Eikefjord, Spesialbibliotekar, Universitetsbiblioteket i Bergen.

UiB har endret kriterier for støtte til åpen publisering fra 1. oktober 2016. Hvordan få støtte til åpen publisering? Hvilke alternativer finnes for å gjøre UiBs forskning åpent tilgjengelig?

Det er satt av tid til spørsmål og diskusjon underveis.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!