Universitetsbiblioteket

Kurs på Bibliotek for medisin

Kurs i EndNote X8 den 21. februar 2018 er flyttet til 14.mars, på Bibliotek for medisin

Biblioteket tilbyr gratis kurs for ansatte og studenter ved Det medisinske fakultet og Helse Bergen

Kurset 21. februar er avlyst. Det var for få påmeldte.
Vennligst meld deg på neste kurs dersom tidspunktet passer for deg.

Nytt kurs i EndNote holdes 14. mars. Meld deg på der.

Forhåndskunnskap: Ingen forhåndskunnskap til programvaren nødvendig

Referansehåndteringsverktøy som EndNote har i all hovedsak tre typer funksjonalitet:
- samle referanser og artikler i en database
- redigere/ordne referanser etter ulike behov
- sette siteringer og referanser inn i et tekstbehandlingsprogram

Det blir gjennomgått hvordan EndNote virker med Word, og hvordan man importerer referanser til EndNote. I alle eksemplene tar vi utgangspunkt i medisinske og helsefaglige databaser og problemstillinger. Demonstrasjon og øvelse på PC.

Kursspråket er norsk. Maksimum 24 deltakere, minimum 7.

I kurset bruker vi EndNote X8, en desktop-versjon som er installert på kursmaskinen. Du må gjerne benytte din egen maskin, men det forutsetter at programvaren allerede er installert på maskinen før kurset.
Programmet finnes også i en online-utgave (EndNote Online), som du kan finne lenke til på bibliotekets webside, men det er ikke tema for dette kurset.

For spørsmål om kurset, ta kontakt med Hilde Wedvich