Universitetsbiblioteket

Bibliotekets 6 tips til en god studiestart

Universitetsbiblioteket ønsker alle nye og gamle studenter velkommen til et nytt semester. Her er noen gode tips fra oss om hvordan du kan få en best mulig start på studiene dine.

1. Lån bøker og forny på nett
    Du kan låne bøker og pensumbøker på biblioteket, helt gratis. Søk opp bøkene i uib.oria.no, hent på hylla og lån. Vanlig lånetid er 4 uker, pensum kortere tid. Du kan fornye lån selv i Oria. Studentkortet ditt er lånekortet på UB.

Her finner du en kort video om hvordan du enkelt kan fornye lånene dine: Hvordan fornye lån

2. Les på skjerm med tilgang hjemmefra
    Som student på UiB har du tilgang til tusenvis av elektroniske bøker, tidsskrifter og forskningsartikler, uansett hvor du er.

3. Få hjelp til søk og skriving
    Vi hjelper deg med å søke på den smarteste måten og gir deg gode råd om hvordan du gjør oppgaven din bedre, sjekk ut nettsiden www.sokogskriv.no for tips. Bli med på et kurs eller spør om hjelp i biblioteket!  Sjekk ut vår kalender her: http://www.uib.no/ub/kalender

Du kan også ta kontakt med en av våre fagbibliotekarer for hjelp til kildesøk, oppgaveskriving og referansehåndtering. Finn din fagbibliotekar på våre sider.

4. Studér i biblioteket
    I de 7 bibliotekene på UiB er det leseplasser, grupperom og dataplasser. Finn din favorittplass fra studiestart og skaff deg gode arbeidsvaner.

5. Finn ut hva som skjer i biblioteket
    Faglige foredrag, utstillinger; møt andre studenter og forskere på arrangementer i biblioteket

6. Finn biblioteket på sosiale medier
    Du finner også biblioteket på en rekke sosiale medier, se etter oppdateringer om arrangement og annen informasjon på twitter, facebook, youtube og instagram.