Click

Nyhetsarkiv for Universitetsbiblioteket

Bibliotek for realfag vil være stengt i perioden 26. juni -31. juli
Vi åpner dørene kl 08:00 på bibliotek for humaniora
Stor festivitas da Universitetsbibliotekets nyrenoverte lokaler åpnet på det nye læringssenteret på Det medisinsk-odontologiske fakultet.
Den 16. februar lanserer Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet i Bergen i fellesskap en nettutstilling om Catharine Hermine Kølle, og en vindusutstilling i Nygårdsgaten 5. Lanseringen vil bli markert torsdag 16. februar kl 15:00 på Manuskript- og librarsamlingen i HF-bygget, Sydnesplassen 7.
Do you like to follow the news in other languages? Or from other parts of the world? The library provides instant access to today's newspapers from around the world in full-color, full-page format.
I anledning av 100-års-jubileet for det første samiske landsmøtet viser vi motiver fra samisk kultur og historie
Har du tenkt til å besøke oss fram mot jul og over nyttår, ber vi deg sjekke våre åpningstider for det enkelte bibliotek da det er en del endringer fra det vi vanligvis har. Alle bibliotekene er stengt 24.-26. desember og 31.desember-1. januar. Siste dato for lørdagsåpent før jul er 10. desember. Vanlige åpningstider igjen fra 9. januar.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.
I dag ble det markert med en høytidelig seremoni at Universitetet i Bergen har overtatt Språksamlingene fra Universitetet i Oslo.
Billedsamlingen har åpnet ny vindusutstilling i Nygårdsgaten 5, denne gangen med fotografier tatt av Rolf Norvin.
Den elektroniske litteraturen har i flere år hatt sine festivaler, konferanser og utstillinger. Til disse er det også blitt laget en rekke trykte plakater med stor variasjon av uttrykk. Nå samles de på Universitetsbibliotekets nettsider.
Bibliotek for humaniora gir vekk hundrevis av bøker! Har du lyst til å gi disse bøkene et nytt liv?
Universitetsbiblioteket er langt mer enn det å låne ut bøker, les om alt det andre spennende vi jobber med.
Universitetet i Bergen og Studentmeninger.no inviterer studenter og stipendiater til skrivekonkurranse i forbindelse med Forskning i Front. Temaet er avhengighet.
Rapporten inneholder publiseringstall for ditt fakultet og institutt og aktuelle tema til debatt.
Universitetsbiblioteket har oppdatert nettstedet med de nyeste resultater om publiseringsaktiviteten ved UiB.
Tunge tak og mange trailerlass må til når Språksamlingen, tar turen over fjellet fra Oslo og til oss på UB.