Click

Universitetsbiblioteket

Nyhetsarkiv for Universitetsbiblioteket

Stor festivitas da Universitetsbibliotekets nyrenoverte lokaler åpnet på det nye læringssenteret på Det medisinsk-odontologiske fakultet.
Den 16. februar lanserer Universitetsbiblioteket og Universitetsmuseet i Bergen i fellesskap en nettutstilling om Catharine Hermine Kølle, og en vindusutstilling i Nygårdsgaten 5. Lanseringen vil bli markert torsdag 16. februar kl 15:00 på Manuskript- og librarsamlingen i HF-bygget, Sydnesplassen 7.
Do you like to follow the news in other languages? Or from other parts of the world? The library provides instant access to today's newspapers from around the world in full-color, full-page format.
I anledning av 100-års-jubileet for det første samiske landsmøtet viser vi motiver fra samisk kultur og historie
Har du tenkt til å besøke oss fram mot jul og over nyttår, ber vi deg sjekke våre åpningstider for det enkelte bibliotek da det er en del endringer fra det vi vanligvis har. Alle bibliotekene er stengt 24.-26. desember og 31.desember-1. januar. Siste dato for lørdagsåpent før jul er 10. desember. Vanlige åpningstider igjen fra 9. januar.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.
I dag ble det markert med en høytidelig seremoni at Universitetet i Bergen har overtatt Språksamlingene fra Universitetet i Oslo.
Billedsamlingen har åpnet ny vindusutstilling i Nygårdsgaten 5, denne gangen med fotografier tatt av Rolf Norvin.
Den elektroniske litteraturen har i flere år hatt sine festivaler, konferanser og utstillinger. Til disse er det også blitt laget en rekke trykte plakater med stor variasjon av uttrykk. Nå samles de på Universitetsbibliotekets nettsider.