Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05 (vinter)

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen, Arboretet, ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

 

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie, samt Arboretet og botanisk hage på Milde. 

SAMLET LISTE OVER STJÅLNE GJENSTANDER

Nyheter

Svart natt på museet

Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres Norske Kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.

Nyheter

Bilder av de stjålne gjenstandene

Her kan du bla gjennom bilder av de stjålne gjenstandene. Siden oppdateres fortløpende.

Nyheter

Økokrim: Gjenstandene mindre salgbare

Bred dekning etter innbruddet på Universitetsmuseet har gjort gjenstandene mindre salgbare, ifølge Økokrim. Museumsdirektøren er takknemlig for folket sitt engasjement.

Museumstyveriet

Slik jobber politiet

Foreløpig er det uklart om innbruddet har vært profesjonelt utført, eller om det har blitt utført mer tilfeldig og uorganisert. - Politiet jobber ut fra begge teorier. Vi har ingen konkrete spor som peker i den ene eller andre retningen, sier politioverbetjent Anita Dahl.

Samleside

Innbruddet på Universitetsmuseet

I august ble 400 gjenstander stjålet fra Universitetsmuseet. De fleste gjenstandene stammer fra vikingtiden. Følg saken her.