Utstillingene i bygget Historisk Museum er åpne. Les mer her >

Utstillingene i bygget Naturhistorisk Museum er stengt fram til 2018 for rehabilitering.

 

ÅPNINGSTIDER PÅSKEN 2015

 

Følg oss på: 

VÅRE NESTE ARRANGEMENT:

 

19. april: Omvisninger på Naturhistorisk Museum

Vandringer i et tomt museum - en unik anledning til å få en sniktitt inn i de tomme lokalene på Naturhistorisk Museum og høre blant annet om framtidsplanene.

 

24. april: Byttefest og kaffeslabberas

Utstillingen " inntrykk fra koloniene" viser vakre gjenstander hentet fra koloniene. Kan man fortsatt se ringvirkninger fra kolonitiden i dag? Ulike foredrag, klesbyttefest og kaffeslabberas.

Program vår 2015

I vår har vi igjen et fyldig program med aktiviteter og opplevelser knyttet til forskningsformidling. Du kan hente programmet i vestibylen på "Historisk Museum". Les mer her >

MÅNEDENS GJENSTAND

"Myklebustmannen" er utstilt i vikingutstillingen på Historisk Museum. Den lille emaljerte figuren fantes som beslag på et vakkert bronsekar funnet i en gravhaug på Myklebust, Nordfjordeid. Graven inneholdt et svært stort vikingskip. Det var omlag 25 meter langt, og er dermed Norges lengste kjente vikingkip så langt. Men den brente gravskikken gjorde at skipet ikke er bevart i dag. Det har blitt foreslått at mannen som er gravlagt i skipet er kong Audbjørn av Fjordane, som skal ha blitt drept i slaget ved Solskjel i år 876.