Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.06-31.08 (sommer)

Tirsdag - fredag: 10-16
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen, Arboretet, ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

 

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie, samt Arboretet og botanisk hage på Milde. 

Besøke oss? - VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Nyheter

- Innbruddet er profesjonelt utført

Museumsdirektør Henrik von Achen er nå sikker på at det ikke er et tilfeldig innbrudd, hvor en eller flere har tatt seg inn og tilfeldig plukket med seg gjenstander. - Hvor høy grad av profesjonalitet kan bare politiet svarer på, sier han.

Nyheter

Innbrudd på Historisk museum

Mandag morgen oppdaget ansatte ved Universitetsmuseet i Bergen at det har vært et innbrudd på Historisk museum. - Dette er en katastrofe, sier museumsdirektør.

Museumstyveriet

Innbruddet på Universitetsmuseet i Bergen

Mandag 14. august oppdaget ansatte ved Universitetsmuseet i Bergen at det hadde vært et innbrudd i bygget med de kulturhistoriske samlingene. Foreløpig er 400 objekter registrert stjålet.

Nyheter

Private samlere kan tilføre viktige bidrag

Med jevne mellomrom får Universitetsmuseet verdifulle donasjoner. En av de siste er en stor og vakker sommerfuglsamling gitt av Eivind Sørnes fra Fredrikstad.

Plasthvalen

Besøksrekord på Historisk museum

Aldri før har så mange museumsgjester besøkt Historisk museum i juni måned. Årsaken er ustillingen om plasthvalen.