Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05 (Åpningstider i påsken)

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt

Muséhagen var inntil 1996 Universitetets botaniske hage. Den nye botaniske hagen ligger på Milde, 2 mil utenfor sentrum. 

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt til sommer 2019, se Museumsprosjektet.

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk.

Nyheter

Steinalderkonferansen 2017

Utbyggingsprosjekter som utløser utgravinger avdekker enorme mengder arkeologiske skatter. Universitetsmuseet i Bergen har magasinene fulle av skatter.

Nyheter

UiB-forskere fant sjelden hval full av plast

Den to tonn tunge gåsenebbhvalen som strandet på Sotra er en av de første gåsenebbhvalene som er blitt dokumentert i Norge. Hvalen var syk og måtte avlives. Da den ble åpnet, fant forskere fra UiB og Universitetsmuseet blant annet 30 plastposer i magen til det syke dyret. Hva hvalen egentlig skulle...

Nyheter

Tre artar av snøklokker i Bergen

Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.

Nyheter

Lager kopi av unik 800 år gammel kunstskatt

Hove-madonnaen ble laget rundt år 1250. Etter 170 år ved Universitetsmuseet skal en tro kopi leveres tilbake til kirken hvor skulpturen sto i rundt 600 år.

Kunnskapsportalen

Velkommen til Grind

Grind.no - UiBs kunnskapsportal om landskap og livsmiljø, natur og kulturhistorie

Sildesalting i Engevikhavn (Th. Selmer, 1894). Les meir i kunnskapsportalen grind.no.

http://grind.no/midthordland/fusa/engevikhavn.