Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Åpningstider  01.09-31.05

Tirsdag - fredag: 10-15
Lørdag og søndag: 11-16
Mandag stengt.

Naturhistorisk Museum rehabiliteres - stengt fram til høsten 2019

Veksthuset i Muséhagen er for tiden stengt for publikumsbesøk p.g.a. vedlikehold.

 

VELKOMMEN TIL HISTORISK MUSEUM

Universitetsmuseet med Muséhagen ligger sentralt på Nygårdshøyden i hjertet av universitetsområdet med noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Utstillinger om arkeologi, antropologi, kunst- og kulturhistorie, zoologi, geologi og botanikk

Ny publikasjon : « The Event of Charlie Hebdo»

Likhet, frihet og solidaritet

Prosjektet "Egalitarianism: Forms, Processes, Comparisons" utforsker hvordan idealer fra den franske revolusjon omkring likhet, frihet og solidaritet gir energi til sosiale bevegelser og mot-bevegelser i verden i dag.

Årbok for Universitetsmuseet 2015

Siste kapittel om de norske høyfjellsfonnene?

Globale klimaendringer innebærer at høyfjellsfonnene forsvinner i stadig hurtigere tempo. Mange er snart borte. En sideeffekt er at det har smeltet fram en rekke spennende og unike arkeologiske gjenstander, eldgamle reinsdyrbein og annet gammelt biologisk materiale. Hvilken historie kan disse funnene fortelle? Les artikkelen hentet fra museets årbok 2015.

Nyhet

Vinter i Rhododendronskogen

Det er flere år siden vi hadde vinterlige forhold som nå. Rhododendronplantene tilpasser seg kulden ved å minske bladoverflaten. En fin periode på slutten av vekstsesongen i fjor var trolig gunstig for plantenes forberedelse til vinterkulde.

Løveape

Løveapen eller løvetamarin (Leontopithecus rosalia) tilhører silkeapefamilien. Den holder til høyt oppe i trekronene i Brasils skoger. Den har en ca 40 cm lang kropp samt en lang hale på ca 30 cm.  De spiser frukt og grønt, men også insekter og smådyr. Løveapens levesteder er utsatt for omfattende skogshogst og arten er nå utrydningstruet i det fri. Løveapen er nå utstilt på Lagunen Storsenter i Bergen. Du kan også besøke nettutstillingen: um.uib.no/popup