Click

Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet representert i prestisjetung nettutstilling

Coimbra-gruppen er et nettverk av ærverdige europeiske universitet som alle forvalter vår felles kulturarv. Nå har de laget en nettutstilling med ulike objekter fra sine samlinger. Universitetsmuseet i Bergen er representert med Runepinne fra Bryggen, Nedstryn frontalen og steinalder kunst.

Coimbra-gruppen er et nettverk av opp under 40 europeiske universiteter. Universitetsmuseets direktør, Henrik von Achen, representerer UiB i en av arbeidsgruppene, Work Group Heritage. Til Coimbra-gruppens møte i Edinburgh 7-9 juni i år, produserte University of Edinburgh for Heritage-gruppen en nettutstilling.

Internasjonal nettutstilling

Hensikten er å vise eksempler på hvilken kulturarv universitetene både utgjør og forvalter. I en periode da kunnskap avvises når den ikke passer, og da universitetenes selvstendighet er under press, blir det viktig å være oppmerksom på den akademiske kulturen som universitetene har representert siden 1100-årene, og som på avgjørende vis har preget utformingen av Europa.

Utstillingen gir smakebiter på den rike kulturarven og vitenskapshistorien knyttet til disse universitetene, og gir dessuten en inngangsportal til hvert av de deltakende universiteter.