Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Forskernatt på museet

Den siste fredagen i september er det forskernes kveld og natt over hele Europa. Researchers' Night er en del av Forskningsdagene og arrangeres alltid på den siste fredagen av festivalens 12 dager. Universitetsmuseet åpner dørene og har et variert og spennende program.

skjermbilde_2017-09-27_08.36.22.png

DJ Langeling

Hva er verdien av samlinger og forskning? Hvorfor er våre samlinger så verdifulle og hvilke verdier skaper forskning og ny kunnskap?

Dette er temaet når Universitetsmuseet inviterer til Forskernatt 29. september kl 20-24. Vi inviterer til en pulserende kveld med kunnskapsopplevelser, akitviteter, servering, musikk og lysstemninger museum og hage. Gratis adgang

På Historisk museum og i Muséhagen er det ulike stasjoner der du kan møte forskere og formidlere. Gjennom fortellinger, mini-foredrag og samtaler inviterer til kunnskap og ny innsikt. Her er noen smakebiter:

- Bømlogrønnstein - merkevare i 6000 år. Knut Andreas Bergsvik, professor i arkeologi ved Universitetsmuseet

- Medalje: - det store i det lille. Om medaljer som kunstneriske verdi.Henrik von Achen, direktør ved Universitetsmuseet.

- Museets beinsamlinger - hva forteller de? Førsteamanuensis ved avdeling for natur, Universitetsmuseet.

- «You're fake news!» – nordmenn stoler ikke på medier de er uenig med politisk! Erik Knudsen, postdoktor ved Institutt for informasjons- og medevitenskap. 

- Kan virutual reality hjelpe ungdommer med sosial angst? Tine Nordgreen fra Institutt for klinisk psykologi.

- Workshop: Dataprogrammering uten datamaskin. Pina Kingman, Institutt for informatikk.

- Antropologisk kortfilm i cinema lounge

Universitetsmuseet og UIB sitter på en skatt av antropologiske kortfilmer. Disse dokumentarfilmene viser levemåter og møte mellom mennesker og kulturer fra hele verden. Nok en gang har vi " Cinema lounge" der viser et eksklusivt utvalg av de beste filmene denne forskernatten.

Huset i hagen med DJ og bar

DJ Langeling drar i gang i Huset i hagen , der det også er bar og servering. Musikk, lyd og lys gir opplevelser og stemning. Bygninger og områder i hagen lys- og lydsettes.

Velkommen inn i Forskernatten på Universitetsmuseet.