Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Forskernatt på museet

Den siste fredagen i september er det forskernes kveld og natt over hele Europa. Researchers' Night er en del av Forskningsdagene og arrangeres alltid på den siste fredagen av festivalens 12 dager. Universitetsmuseet åpner dørene og har et variert og spennende program.

skjermbilde_2017-09-13_10.13.18.png

Forskernatt på museet

Hva er verdien av samlinger og forskning? Hvorfor er våre samlinger så verdifulle og hvilke verdier skaper forskning og ny kunnskap?

Dette er temaet når Universitetsmuseet inviterer til Forskernatt 29. september. Vi inviterer til en pulserende kveld med kunnskapsopplevelser, akitviteter, servering, musikk og lysstemninger museum og hage.

Møteplasser

På Historisk museum og i Musehagen er det ulike stasjoner der du kan møte forskere og formidlere. Gjennom fortellinger, mini-foredrag og samtaler inviterer til kunnskap og ny innsikt. Her er noen smakebiter:

- Steinaldermenneskene og deres liv - hva vet vi om dem?

- Medalje er mer enn en æerbevisning. Om medaljer som kunstneriske verdi.

- Skjeletter, kranier, dyrebein og melketenner. Om museets beinsamlinger - hva forteller de?

- Fake - news, hva er løgn og fakta i mediene?

- Dataprogrammering uten datamaskin

- Sosial angst for ungdom - et virtual reality opplegg

Antropologisk kortfilm i cinema lounge

Universitetsmuseet og UIB sitter på en skatt av antropologiske kortfilmer. Disse dokumentarfilmene viser levemåter og møte mellom mennesker og kulturer fra hele verden. Nok en gang har vi " Cinema lounge" der viser et eksklusivt utvalg av de beste filmene denne forskernatten.

Huset i hagen med DJ og bar

DJ langing drar i gang i Huset i hagen , der det også er bar og servering. Musikk, lyd og lys gir opplevelser og stemning. Bygninger og områder i hagen lys- og lydsettes.

Velkommen inn i Forskernatten på Universitetsmuseet.

Vi tar forbehold om ev endringer.