05.05.2010

Kulturelle åpenbaringer på Bergen Museum

Det skjer mye på Bergen Museum for tiden. Oppussing gjør at De naturhistoriske samlinger er midlertidig stengt. Men museet kan by på unike kulturhistoriske samlinger i bygget rett bak, på Håkon Sheteligsplass 10.

Og her er en rekke godbiter. Ta med deg familie, venner og besøkende og kom.

Bergen på museet

Om du er interessert i hvordan  vestlendingen opprinnelig kom hit og skapte sitt liv her vest, er de arkeologiske utstillingene om steinalder Den lengste historien – kort fortalt og Vikingtid midt i blinken.  Om du er interessert i Bergen og Vestlandet i litt nyere tid er utstillingene Byens ansikt - portrett av Bergen 1580 til 1748, STRIKK eller Roser og helter i folkekunsten noe som kan passe  for deg. Og ikke minst er utstillingen om Bergen Museums grunnlegger Wilhelm Koren Christie aktuell. Den finner du i  Christierommet.

Barnas utstilling

Utstillingen Mot fjerne land og tider er først og fremst barnas utstilling. Her kan de aller minst få  leke i vikingskip, på middelalderborger, i orientalske handelsbasarer og i beduinertelt.

Det går mot festspill og kulturslepp i Bergen. Det gjør  utstillingene om det bergenske teatermiljø  aktuelle. Den teatrale illusjon er utstillingen som viser spennende scenemodeller, portretter, fantastiske drakter og revkivsitter brukt på Bergensscenen. Eller du kan titte innom utstillingen om Ibsen i Bergen.

Kirkekunstutstillingen

Noe av det mest unike på Bergen Museum, er Kirkekunstutstillingen. Foruten utskårne deler av stavkirker fra 11- og 1200-årene, omfatter utstillingen kunstverk som har utsmykket vestnorske kirker i middelalderen, alterutsmykninger , Madonnaskulpturer, malte alterfrontaler og krusifikser. Dette er noe de utenlandsk besøkene virkelig kommer til Bergen for å se.

Bergen og verden

Gjenstander fra andre deler av verden har gjennom tidende kommet til museet, og museets og universitetets forskere har også reist ut til andre kulturer og breddegrader og hentet gjenstander. Derfor kan du på Bergen Museum møte de nordamerikanskw urinnvånerne i utstillingen Indianer, inuitt, aleut - de første Amerikanere. Du kan også  få glimt av nordmenns innsats på  misjonsmarken i  Misjon på Madagaskar

Og ikke minst er museets Egyptsamling virkelig verdt et besøk I utstillingen Evig liv - skatter fra det gamle Egypt kan du oppleve mumier i en atmosfære som er lik den i
gravkammeret, der de ble plasserte for mer enn 3500 år siden. Og i Egyptsamlingen er det altså omvisning kl 13 for alle interesserte.

Velkommen til en kulturhistorisk drømmedag på Bergen Museum..