Hjem

Universitetsmuseet i Bergen

Forskningsdagene: MED DARWINS BLIKK

Se nærmere på hvordan ulike livsformer og dyr har utviklet seg. Følg Darwin på hans oppdagerreiser med fartøyet Beagle.  Opplev populærvitenskapelig teater om både evolusjonen og om ”Vilde Virus”. Finn ut hvordan du velger din drømmepartner.

I forbindelse med Forskningsdagene inviterer Bergen Museum og Bergens Sjøfartsmuseum til stor publikumsdag på Nygårdshøyden i Bergen 27. september. 

Det handler nemlig om å se, observere, ”ha blikk for”, eksperimentere og oppleve natur og miljø for å forstå hvordan vi og livet har utviklet seg.

Denne dagen kan du følge utviklingen gjennom Livets tråd fra Sjøfartsmuseet til Muséplassen, fra the Big Bang og fram til ditt eget familietre. Du kan sammen med forskere gjøre evolusjonære oppdagelser i De naturhistoriske samlingene og i Muséhagen. Du kan bli med Darwin, på reisen med fartøyet Beagle. Du kan se teater, film, høre på foredrag og ikke minst ta del i en rekke aktiviteter og eksperimenter.

 

PROGRAM

  • ”På reise med Beagle ” : Den nye utstillingen i Bergens Sjøfartsmuseum om Darwins legendariske reise
  • ”Darwins blikk”: Evolusjonære oppdagelser i de naturhistoriske utstillingene. Hvorfor er det så mange ulike arter aper, fugler og insekter?  Hvordan er mennesket blitt til? Hvorfor ser kolibrien ut som den gjør? Er nebbdyret fugl eller dyr? Partnervalg blant dyr og mennesker.
  • ” Med Darwin i hagen”: Vandring og evolusjonære oppdagelser i hagen og Veksthuset.
  • ” Livets tre” : Følg livets tråd, fra Sjøfartmuseet til Muséplass, Livets utvikling fra the Big Bang fram til deg i dag. Lag ditt eget familietre, der du selv kan tegne deg inn på stammen av livets tre.
  • ” Darwin live”: Populærvitenskapelig teater  om Evolusjonen og om ” Vilde Virus ” for de yngste og de litt eldre. ( 12 30 og 1430)
  • Foredag : Stammer vi fra apene? og Hvordan velger vi partner? ( kl 1330 og 1400)
  • ” Evolusjonær kino”  Filmvisning i
  • Insektlaboratorium og aktiviteter.  En rekke andre spennende aktiviteter og eksperimenter for store og små.