Hjem
Click

Universitetsmuseet i Bergen

Om museet

Om museet

Universitetsmuseet i Bergen har noen av Norges største samlinger av kultur- og naturhistoriske gjenstander og bl.a. disse er grunnlaget for forskningen og formidlingen ved museet.

Muséhagen

Muséhagen
God påske!
Foto:
Universitetsmuseet i Bergen

Velkommen til Historisk museum!

Som universitetsmuseum har Universitetsmuseet omfattende vitenskapelige samlinger, og muséet er et regionalt kompetanse- og formidlingssentrum.

Besøk Historisk museum med våre kulturhistoriske utstillinger og opplev våre levende planteutstillinger i musèhagene på Nygårdshøyden eller på Milde.

Universitetsmuseet har ansvar for  innsamling, dokumentasjon, bevaring, forskning og formidling innenfor sine museale fagfelt. Fagfeltene er antropologi, arkeologi og kunst og kulturhistorie, botanikk, geologi og zoologi.

Husk at Historisk Museum  er åpen med nye spennende utstillinger. Bygningen ligger ved den andre siden av Musehagen ved siden av Sjøfartsmuseet. Du finner veien ved å gå videre fra Muséplass!

Museumsprosjektet

Utstillingene i Naturhistorisk museum er for tiden stengt på grunn av renovering. Nå tilbakefører vi Norges eldste museumsbygning fra 1865 til sin mest mulig opprinnelige stand med ny festsal og nye utstillinger. Museumsbygningen vil være Universitetets sentrale møteplass og formidlingshus der vi ønsker å framheve bygningens historiske kvaliteter og spesielle atmosfære og samtidig tilby nye formidlingsformer og gode publikumsfasiliteter. Les mer om Museumsprosjektet. Nye naturhistoriske utstillinger åpner i 2018.