Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Flere og flere sliter med allergi. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge påsken for både små og store, da er det greit å vite hvilke påskeplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Hovedtemaet i 2017 er "Samlinger" og gir deg  et lite glimt av alt det som finnes i museets magasiner.
Hule- og hellerbruk i middelalderen et lite utforsket område og målsettingen med boka er å sette søkelys på dette spennende tverrvitenskapelige feltet.
Levende juletre kan være en utfordring for mange allergikere. Her får du se hvilke arter som er best og verst med tanke på allergi.
20 sjeldne fikentrær fra Milde til Botanisk Have i København.
Flere og flere sliter med allergi i julen. Astmaanfall, rennende neser og kløende øyne kan ødelegge julen for både små og store, da er det greit å vite hvilke juleplanter flest allergikere kan reagere på og hvilke de aller fleste trygt kan velge i stedet.
Publikasjonen "Penetecostalism and Witchcraft" presenterer nytt materiale rundt karismatisk kristendom og hekseri.
Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.
Her finner du en oversikt over gjenstander som fortsatt er savnet etter tyveriet på museet.
Flere av de stjålne gjenstandene er kommet tilbake til museet, men én verdifull og viktig kulturhistorisk gullarmring er fortsatt på avveie.
Av hensyn til etterforskningen vil vi avvente ytterlige opplysninger om vikingskatten
Sysselmannen har bekreftet at museet blir tildelt to isbjørner.
Besøk utstillingen i Blondehuset om julens planter. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en opplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Boken "Soapstone in the North" publiserer for første gang nytt vitenskapelig arbeid og banebrytende metoder for proveniensbestemmelse.
Te er den nest mest populære drikken i verden etter vann, og lages av blader fra den eviggrønne sub-tropiske busken Camellia sinensis.
På mandag feires grøtdagen, men du trenger ikke lage risengrynsgrøt av den grunn. I Botanisk hage viser vi flere andre planter som kan brukes i grøt.
Mange av våre hageplanter har historie tilbake til katolske kloster fra før reformasjonen.
Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres Norske Kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.