Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Her finner du en oversikt over gjenstander som fortsatt er savnet etter tyveriet på museet.
Flere av de stjålne gjenstandene er kommet tilbake til museet, men én verdifull og viktig kulturhistorisk gullarmring er fortsatt på avveie.
Av hensyn til etterforskningen vil vi avvente ytterlige opplysninger om vikingskatten
Sysselmannen har bekreftet at museet blir tildelt to isbjørner.
Besøk utstillingen i Blondehuset om julens planter. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en opplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Boken "Soapstone in the North" publiserer for første gang nytt vitenskapelig arbeid og banebrytende metoder for proveniensbestemmelse.
Te er den nest mest populære drikken i verden etter vann, og lages av blader fra den eviggrønne sub-tropiske busken Camellia sinensis.
På mandag feires grøtdagen, men du trenger ikke lage risengrynsgrøt av den grunn. I Botanisk hage viser vi flere andre planter som kan brukes i grøt.
Mange av våre hageplanter har historie tilbake til katolske kloster fra før reformasjonen.
Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres Norske Kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.
Hele uken har fagfolk fra Universitetsmuseet jobbet på spreng for å dokumentere hvilke gjenstander som er stjålet fra Historisk museum.
- Den åpenbare konsekvensen er omdømmetapet. Det må vi jobbe beinhardt for å få tilbake, sier Henrik von Achen.
Mandag morgen oppdaget ansatte ved Universitetsmuseet i Bergen at det har vært et innbrudd på Historisk museum.
Soppsesongen er her, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.
Med jevne mellomrom får Universitetsmuseet verdifulle donasjoner. En av de siste er en stor og vakker sommerfuglsamling gitt av Eivind Sørnes fra Fredrikstad.
Hva vedlikeholder mangfoldet av arter i et område, og hvordan blir dette påvirket av mennesker? Hva har skjedd fra istiden og frem til i dag?
Aldri før har så mange museumsgjester besøkt Historisk museum i juni måned. Årsaken er ustillingen om plasthvalen.
"Skulle ønske vi kunne flytte barnehagen til Japanhagen, bare vi tar med dissen og" sier Ella (4 år neste uke)