Click

Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.
Det begynte med graving etter kulturskatter på Bryggen. Nå har vært Henrik von Achen vært ansatt ved Universitetsmuseet i 30 år. Han er klar for et nytt åremål som direktør i museets kanskje mest spennende fase.
Den ærverdige Lønningen lystgård fra 1770 måtte flyttes da Flesland utvidet. Nå får den nytt liv i Botanisk hage.
Ledig stilling som anleggsgartner / gartner ved Arboretet og de Botaniske hager. Søknadsfrist 07. mars 2017.
Arbeidet med prosjektet Lønningen lystgård er i gang. Nå ser vi fram til at det flotte huset skal gjenreises. Det kommer til å bli store forandringer i denne delen av Botanisk hage.
Den to tonn tunge gåsenebbhvalen som strandet på Sotra er en av de første gåsenebbhvalene som er blitt dokumentert i Norge. Hvalen var syk og måtte avlives. Da den ble åpnet, fant forskere fra UiB og Universitetsmuseet blant annet 30 plastposer i magen til det syke dyret. Hva hvalen egentlig skulle ha spist og videre arbeid med dyret, kan du lese mer om nedenfor.
I januar i år ble det gjort et lite, men svært viktig bronsealderfunn i Fana ved Bergen. Funnet består av en tutulus, en smykkeplate av bronse, datert til eldre bronsealder 1500-1100 f.Kr. Det er gjort svært få metallfunn fra bronsealderen, og dette er den første tutulus funnet i Hordaland. Sannsynligvis stammer det fra en grav som gjennom tidens løp gradvis har blitt fjernet.