Utdanning

Opptak til grunnstudier (Samordna opptak)

Du kan søke opptak til bachelorprogram, årsstudier, 5-årige integrerte masterprogram og profesjonsstudier gjennom Samordna opptak.

Hva er et grunnstudium?

Grunnstudier bygger vanligvis på videregående opplæring og har ikke høyere utdanning som en del av opptakskravet. UiB har opptak til følgende grunnstudier:

• Årsstudier
  • Bachelorstudier
  • Integrerte femårige masterstudier (bl.a. sivilingeniør og lærerutdanning)
  • Profesjonsstudier (bl.a. medisin, odontologi og psykologi)

Du finner hele studietilbudet vårt på studieprogramnettsidene

Hvordan søker jeg opptak?

Hos Samordna opptak finner du nettsøknad og informasjon om viktige datoer, opptakskrav og poengberegning.

Poenggrensene fra 2016 er nyttige når du skal velge hvilke studier du vil søke.

Husk søknadsfrist 15. april.

Opptakskalender

DatoHendelse
1. febSøknaden opnar på Samordna opptak sine nettsider
1. mars

Frist for å søkje på grunnlag av realkompetanse, for søkjarar med utdanning frå land utanfor Norden, for søkjarar som ber om særskild vurdering, og for søkjarar som ønskjer tidleg opptak

15. aprilSøknadsfrist. 15. april er siste frist for å søkje eller legge til fleire studieønske i søknaden din.
1. juli

Omprioriteringsfrist: 1. juli er siste frist for å bytte rekkjefølgje på studieønska dine

Siste frist for å laste opp dokumentasjon: 1. juli er siste frist for å laste opp dokumentasjon på utdanning du fullfører i vår

20. juliDu får svar på søknaden din
26. juliSiste frist for å svare. Hvis du ikkje svarar på tilbod og ventelisteplass, mistar du tilbod og ventelisteplass
29. juliSuppleringsopptaket. Har du takka ja til venteliste? Søkjarar som har fått nytt tilbod, eller som har blitt studiekvalifiserte etter hovudopptaket, får nytt svar i suppleringsopptaket.
Veke 33
  • Studiestart for nye studenter ved UiB
  • 15. august: Velkomstseremoni i Nygårdsparken
  • Fadderuke