Hjem
Click

Utdanning

Bli masterstudent på UiB

Søk på et av våre 80 masterprogram og få en mastergrad som åpner dører til spennende og mer relevante jobber.

Kvinnelig student i lesesal

Female student in reading room
Masterstudenter på UiB får tilgang til egne lesesaler og mulighet til å søke om fast lesesalsplass. Som masterstudent får du stor frihet til å forske på det du synes er spennende!
Foto:
Eivind Senneset

Hvordan ta en mastergrad ved UiB?

Det er to måter å ta en mastergrad: Du kan enten ta et toårig masterprogram etter at du er ferdig med bachelorgraden din, eller du kan søke deg direkte inn på et femårig, integrert masterstudium.

2-årige masterprogram har opptak til høstsemesteret med søknadsfrist 15. april.
Noen 2-årige masterprogram har i tillegg suppleringsopptak til vårsemesteret med egen søknadsfrist.

Logg inn i Søknadsweb for å registrere din søknad. 

Hva vil du studere?

UiB tilbyr over 80 masterprogram i alt fra design og kunst til ernæring og havteknologi. Se full oversikt over våre masterprogram på studieprogramnettsidene.

I lenkene nederst på denne siden kan du lese om flere studenter som tar masterutdanning ved UiB. Les om deres erfaringer og hvordan de trives som masterstudenter. 

Masterutdanning gir nye muligheter

Studenter som fullfører en mastergrad får lettere arbeid og er mer fornøyd med jobben sin. Med en masterutdanning kan du fordype deg i det emnet du synes er mest spennende. Mot slutten av masterprogrammet vil du gjennomføre et eget forskningsprosjekt og arbeide med en større selvvalgt oppgave over lengre tid. 

Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet.  Et masterstudium kan med andre ord gi deg større muligheter, også til å raskere og lettere få mer relevant arbeid.