Utdanning

Søknadsfrist master

Slik søker du opptak til master

Med en master fra Universitetet i Bergen får du lettere en relevant jobb etter studiene. Søk opptak innen 1. november.

Kvinnelig student i lesesal

Female student in reading room
Masterstudenter på UiB får tilgang til egne lesesaler og mulighet til å søke om fast lesesalsplass. Som masterstudent får du stor frihet til å forske på det du synes er spennende.

Noen toårige masterprogrammer har i tillegg suppleringsopptak til vårsemesteret en egen søknadsfrist på høsten. Det er disse studieprogrammene du kan søke på nå i Søknadsweb

Hovedopptaket for toårige masterprogrammer er 15. april, med studiestart på høsten.

Hva vil du studere?

UiB tilbyr over 80 masterprogrammer i alt fra sosialantropologi og kunst til språk og havteknologi. Se full oversikt over våre masterprogram på studieprogramnettsidene.

I nedtrekksmenyen under finner du alle masterprogrammene du kan søke på som starter våren 2018.

Masterutdanning gir jobb

Her er noen grunner til å ta en mastergrad:

• Over 80 prosent av de som har tatt mastergrad ved UiB er i relevant jobb to år etter endt utdannelse. De er også mer fornøyd med jobben sin enn de som avsluttet studiene etter bachelorgraden.
        • Med en masterutdanning kan du fordype deg i det du synes er mest spennende. Mot slutten av studiet kan du dedikere all tid til å skrive masteroppgaven din.
        • Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet. I løpet av et masterstudium utvikler du alle disse egenskapene.

De aller fleste studentene ved Universitetet i Bergen studerer i sentrum. Det gjør at du som student er en del av byen, og at du ikke blir plassert i en «campusboble» langt utenfor. Blir du lei av lesesalen, er det derfor lett å ta turen ned til en café eller finne på noe annet spennende.