Hjem
Click

Utdanning

Veien videre

Ta en mastergrad

Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet.

UiB tilbyr over 80 masterprogram. Det er to måter å ta en mastergrad: Du kan enten ta et toårig masterprogram etter at du er ferdig med bachelorgraden din, eller du kan søke deg direkte inn på et femårig, integrert masterstudium.

2-årige masterprogram har opptak til høstsemesteret med søknadsfrist 15. april. Noen 2-årige masterprogram har i tillegg suppleringsopptak til vårsemesteret med egen søknadsfrist.

Med en masterutdanning oppnår du økt forståelse over et felt du syns er spennende og interessant. Mot slutten av masterprogrammet vil du gjennomføre et eget forskningsprosjekt og arbeide med en større selvvalgt oppgave over lengre tid. 

Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet.  Et masterstudium kan med andre ord gi deg større muligheter, også til å raskere og lettere få mer relevant arbeid.