Utdanning

Her jobber våre alumner

Jobb etter studiene

80 prosent får relevant jobb etter kort tid. Les hvorfor høyere utdanning blir viktigere i fremtiden.

vitnemal_redigert.jpg

Studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet med vitnemål etter bestått eksamen.
JOBB: 80 prosent av våre tidligere studenter er i relevant jobb kort tid etter at de er ferdige med studiene.

Hvorfor er lurt å ta høyere utdanning?

Med økt digitalisering vil det bli færre jobber. De arbeidstakerne det fortsatt vil være plass til er de med høy kompetanse - og evne til å gjennomgå endringer.

Med en universitetsgrad blir du ekspert på å tilegne deg ny kunnskap. Du blir også trent i å anvende kunnskapen på nye områder.

Med andre ord: med en mastergrad vil du være godt rustet til å takle omstillingene i arbeidsmarkedet.

Får du jobb?

I 2016 gjorde UiB en kartlegging av hvordan det gikk med de som var ferdig utdannet hos oss

• 80 prosent av de som har tatt en grad ved UiB var i relevant jobb to år etter endt utdannelse.
  • De med mastergrad har større sjanse for relevant jobb enn de med bachelorgrad.
  • De med mastergrad er mer fornøyd med jobben sin enn de som avsluttet studiene etter bachelorgraden.

Hvilken kompetanse får du?

Over 90 prosent av UiBs tidligere studenter, mener studiene har gitt de tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter til å mestre jobben sin.

De opplever at følgende ferdigheter er de viktigste å ha når de søkte jobb:

• samarbeid
  • arbeid under press
  • formidlingsevne
  • tilegne seg ny kunnskap
  • bruke kunnskap på nye områder

Dette stemmer også godt overens med hva arbeidsgivere oppgir som de viktigste egenskapene med arbeidstakere.

Vi hjelper deg

Gjennom Sammen Råd og Karriere får du som student i Bergen karriereveiledning og tilgang på en rekke kurs i alt fra CV-skriving til intervjutrening.

UiB Alumni er et karrierenettverk og en møteplass for 5000 tidligere og nåværende studenter. I nettverket får du nyheter og invitasjoner til gjesteforelesninger, konferanser og seminarer ved UiB. Gjennom mentorbanken kan du også kontakte alumni-mentorer som kan gi karriereveiledning og hjelpe deg med å få drømmejobben.