Hjem

Etter- og videreutdanning

Etter- og videreutdanning for lærere

Er du lærer og vil styrke undervisningskompetansen din? UiB tilbyr etter- og videreutdanning innen en rekke fagområder. Du kan søke Utdanningsdirektoratet om støtte til studieavgift, søknadsfrist er 1. mars 2018.

kompetanse_for_kvalitet_hovedside_beskjaert.jpg

Videreutdanning for lærere
Universitetet i Bergen har videreutdanning på deltid innen en rekke fagområder, fra kortere kurs til mastergrad, for deg som er lærer og ønsker å styrke kompetansen din.

Ved UiB kan du velge mellom ulike etter- og videreutdanninger som gir deg som lærer faglig påfyll og mer kompetanse.  

Kompetanse for kvalitet 

Studieåret 2018-2019 har UiB flere fagtilbud under Utdanningsdirektoratets videreutdanningsordning Kompetanse for kvalitet, hvor søknaden skal gå gjennom skoleeier og Utdanningsdirektoratet. Utdanningsdirektoratet åpnet for søknader fra 1. februar, og søknadsfristen er 1. mars 2018

Les mer om UiBs videreutdanningstilbud innenfor Kompetanse for kvalitet

Andre videreutdanninger 

Som lærer kan du søke Utdanningsdirektoratet om støtte til å ta andre videreutdanninger enn de fagtilbudene som er opprettet spesielt for Kompetanse for kvalitet-ordningen. Du må da: 

 1. Søke om støtte hos Utdanningsdirektoratet, innen fristen 1. mars 2018
 2. Søke opptak til studiet direkte hos UiB, innen den fristen som er oppgitt for det aktuelle studiet

I oversikten under har vi samlet de mest aktuelle videreutdanningstilbudene for lærere. Se også oversikten over alle videreutdanninger ved UiB

  * Fulltidsstudium

  Ta enkeltemner

  Lærere kan på visse vilkår ta enkeltemner ved fakultetene, gjennom privatistordninger eller såkalt lærerstudierett. Det gjelder egne krav og egne søknadsfrister for hvert av fakultetene. Les mer under hvert fakultet:

  Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
  Det humanistiske fakultet
  Det samfunnsvitenskapelige fakultet
  Det psykologiske fakultet
  Det juridiske fakultet

  Kurs og etterutdanning

  Universitetet i Bergen tilbyr også kortere kurs og etterutdanning som ikke gir formell kompetanse i form av studiepoeng.

  Se oversikt over kurs og etterutdanninger

  Faglig-pedagogisk dag

  Første fredag i februar hvert år arrangerer UiB en stor, felles etterutdanningsdag for lærere fra hele Vestlandet. På Faglig-pedagogisk dag presenterer samtlige fakulteter, Universitetsbiblioteket, Universitetsmuseet og andre miljøer smakebiter fra aktuell forskning fra en lang rekke fagområder. 

  Neste års Faglig-pedagogisk dag skal etter planen arrangeres fredag 1. februar 2019