Hjem

Etter- og videreutdanning

Etter- og videreutdanning for lærere

Er du lærer og vil styrke undervisningskompetansen din? UiB tilbyr etter- og videreutdanning innen en rekke fagområder, fra kortere kurs til mastergrad.

kompetanse_for_kvalitet_hovedside_beskjaert.jpg

Videreutdanning for lærere
Universitetet i Bergen har videreutdanning på deltid for deg som er lærer og ønsker å styrke kompetansen din

Ved UiB kan du velge mellom ulike etter- og videreutdanninger som gir deg som lærer faglig påfyll og mer kompetanse.  

Kompetanse for kvalitet 

Studieåret 2018-2019 har UiB flere fagtilbud under Utdanningsdirektoratets videreutdanningsordning Kompetanse for kvalitet, hvor søknaden skal gå gjennom skoleeier og Utdanningsdirektoratet.  

Vi har tatt opp søkere som jobber i skolen og/eller med godkjent lærerutdanning. Dersom du for tiden ikke er ansatt i skolen og har egne elever, må du gjøre avtale med en skole at du kan få prøve ut undervisning med andres elever, siden flere av fagtilbudene har krav om praktisk utprøving av undervisningsopplegg.

Mer om Kompetanse for kvalitet-fagtilbudene her

Ta enkeltemner

Lærere kan på visse vilkår ta enkeltemner ved fakultetene, gjennom privatistordninger eller såkalt lærerstudierett. Det gjelder egne krav og egne søknadsfrister for hvert av fakultetene. Les mer under hvert fakultet:

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Det humanistiske fakultet
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Det psykologiske fakultet
Det juridiske fakultet

Kurs og etterutdanning

Universitetet i Bergen tilbyr også kortere kurs og etterutdanning som ikke gir formell kompetanse i form av studiepoeng.

Se oversikt over kurs og etterutdanninger

Faglig-pedagogisk dag

Første fredag i februar hvert år arrangerer UiB en stor, felles etterutdanningsdag for lærere fra hele Vestlandet. På Faglig-pedagogisk dag presenterer samtlige fakulteter, Universitetsbiblioteket, Universitetsmuseet og andre miljøer smakebiter fra aktuell forskning fra en lang rekke fagområder. 

Neste års Faglig-pedagogisk dag går av stabelen fredag 2. februar 2018