Hjem
Etter- og videreutdanning
Kurs for manuellterapeuter

Differensialdiagnostikk og laboratorieprøver

Kurs i differensialdiagnostikk og laboratorieprøver for deg som er manuellterapeut eller er i gang med manuellterapiutdanning.

Vidareutdanning for manuellterapeutar
Kurs for deg som ønsker mer kunnskap om medisinske tilstander som kan forveksles med muskel- og skjelettplager, og de mest brukte laboratorieundersøkelsene.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Videreutdanningsemnet HELFYT 662 Differensialdiagnostikk og laboratorieprøver skal gi utdypende kunnskap om medisinske tilstander som kan forveksles med muskel- og skjelettplager, og kjennskap til de mest brukte laboratorieundersøkelsene. 

Faglig innhold

Emnet tar for seg følgende tema: 

  • nevrologi
  • reumatologi
  • medikamentbruk
  • ortopedi
  • svimmelhet
  • smertepsykologi
  • indremedisin
  • onkologi
  • urologi

Du får også en innføring i laboratorieanalyser, med gjennomgang av ulike laboratorietester relatert til klinikk, med vekt på det som er mest aktuelt i vanlig primærpraksis. 

Les mer i emnebeskrivelsen

Opptakskrav

For å kunne søke må du ha bachelorgrad i fysioterapi eller tilsvarende og norsk autorisasjon som fysioterapeut, og i tillegg være i gang med- eller ha fullført klinisk mastergrad i manuellterapi. 

Har du klinisk masterstudium i manuellterapi fra UiB eller er i gang med masterstudiet her hos oss vil vi kunne finne deg i våre systemer her og du trenger ikke laste opp dokumentasjon på dette. Vi ønsker imidlertid at du oppgir ditt autorisasjonsnummer i forbindelse med søknaden. 

Har du imidlertid utdanning fra en privat høyskole/fra utlandet, eller det er lenge siden du avsluttet utdanningen hos oss (før 1995) må vi be deg laste opp vitnemål/karakterutskrift som dokumenterer fysioterapiutdanning og norsk autorisasjon som fysioterapeut, samt fullført/påbegynt manuellterapiutdanning, sammen med søknaden din.

Vi tar opp kvalifiserte søkere etter dato for registrert søknad, så lenge vi har ledige plasser. Vi har totalt 24 studieplasser på dette emnet. 

Organisering, undervisning og eksamen

Emnet gjennomføres med to samlinger, normalt i juni og august.

Det er obligatorisk å delta på begge undervisningssamlingene. Samlingene inkluderer forelesninger, gruppearbeid og selvstudier, knyttet til kliniske eksempler og tilstander. 

Avsluttende 2-timers skriftlig flervalgsoppgave som blir vurdert til bestått/ikke bestått.