Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

– Kombinasjonen av faglig fordypning og mange praksisperioder gjorde at jeg var trygg i klasserommet allerede som nyutdannet, sier Inger-Hanne Dale.
– Jeg har lyst til å bli lærer men samtidig være spesialist på mitt fag. Med UiB sitt lektorprogram får jeg høy faglig kompetanse og flere valgmuligheter, sier Linn Eide Borge.
Sondre opplevde lektorutdanningen ved UiB som krevende da han begynte. Nå sørger han for at nye studenter kan lære av de som er kommet lengre i studieløpet.
– Dette er en mulighet vi aldri ville latt gå fra oss. Solveig og Birgitte fikk både språktrening og relevant arbeidserfaring på utveksling i Montreal.
Universitetet i Bergen etablerer et nytt senter for å styrke forskning og rådgivning til norske myndigheter og internasjonale organer knyttet til bærekraftig hav.
Studiet om prosessane som definerar det som er i live.
UIB-studenter kan ta emner i både filosofi og historie i den greske hovedstaden våren 2018.
Dette bør du vite om kjemi-studiet.
– Samfunnet treng fleire matematikarar. Dette er brei utdanning som kan brukast innan svært mange fagfelt, seier student Hege Frøysa.
– Det kjekkaste med geologi-studiet er at det er veldig praktisk, med feltarbeid og ekskursjonar i nesten alle fag, seier student Dina Hauge.
– Det er gøy å lære om korleis verda fungerer, og kvifor ting er slik dei er, seier fysikk-student Ingunn Rossland.
- Viss du har lyst til å forstå klimaendringane, eller ønsker å vere med på å utvikle fornybare energiressursar, er dette retninga å gå, seier student Henrik Auestad.
“Hello Norway! Can you see me?” Den muntre stemmen tilhører Sara Paretsky. Hun er på vei inn i klasserom 304A på Sydneshaugen skole via Skype. Den prisbelønte forfatteren er tema for dagens forelesning i amerikansk krimlitteratur.
Se film om Jørgen Aasen Berget som dro til Cape-Town i Sør-Afrika for å få praksis i psykologstudiet. Samtidig fikk han muligheten til å hjelpe traumatiserte barn og unge.
Nærmere 100 forventningsfulle studenter inntok i dag Media City Bergen. Studentene blir det første kullet som får sin utdanning ved de prestisjefulle nye studietilbudene i medieklyngen, der universitetet er samlokalisert med en rekke aktører i mediebransjen.
Conor Douris er bachelorstudent fra Universitetet i Limerick. Han studerer psykologi og sosiologi og spiller i band.
Nyetablerte tilbud innen sivilingeniørstudier og medieteknologi trekker studenter til Bergen. Slik bidrar UiB til å utdanne studenter som møter fremtidens krav og er med på å utvikle samfunnet.