Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

Se film om Jørgen Aasen Berget som dro til Cape-Town i Sør-Afrika for å få praksis i psykologstudiet. Samtidig fikk han muligheten til å hjelpe traumatiserte barn og unge.
Nærmere 100 forventningsfulle studenter inntok i dag Media City Bergen. Studentene blir det første kullet som får sin utdanning ved de prestisjefulle nye studietilbudene i medieklyngen, der universitetet er samlokalisert med en rekke aktører i mediebransjen.
Conor Douris er bachelorstudent fra Universitetet i Limerick. Han studerer psykologi og sosiologi og spiller i band.
Nyetablerte tilbud innen sivilingeniørstudier og medieteknologi trekker studenter til Bergen. Slik bidrar UiB til å utdanne studenter som møter fremtidens krav og er med på å utvikle samfunnet.
Studentar ved UiB sitt nye sivilingeniørstudium "Havbruk og sjømat" fortalte om sine erfaringar og forventningar under eit møte med NHO-direktør Kristin Skogen Lund.
Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.
Ved Det psykologiske fakultet i Bergen er fem av ti studieprogram inne på listen med de programmene som har flest søkere.
- Behovet for kunnskap i arabisk øker, både her i landet og i verden, sier Esmira Nahhri. Hun er fagansvarlig for det nye nettstudiet i arabisk språk og kultur som starter ved UiB til høsten.
I august starter seks nye og spennende mediestudier i Media City Bergen. Faglig leder Ole J. Mjøs gleder seg til å invitere nye mediestudenter til Bergen.
– Vi lærer så utruleg mykje meir her enn vi ville gjort heime i Bergen.
Etter fem måneders praksisopphold i Cape Town syntes Jørgen Aasen Berget det var vanskelig å reise fra stedet og folkene han var blitt kjent med.
Vil du studere økonomi hos oss? Eller kjenner du noen som vil studere økonomi? Vi tilbyr årsstudium, bachelor, master og profesjonsstudium i samfunnsøkonomi.
I august 2017 åpner seks nye studieprogrammer i Media City Bergen. Søknadsfrist: 15. april 2017!
Taran Grønvik fikk tidlig erfaring med forskning og feltarbeid på forskerlinjen ved Det medisinsk-odontologiske fakultet.
Droner og satellitt kan gjøre arbeidet til arkeologene lettere. Masteroppgaven til Kristoffer Hillesland skaper entusiasme i bransjen.
– Vi må ta vare på alle, sier lektorstudent Trond Hvalbye. Han skal se på hvordan videregående skoler praktiserer opplæringen for minoritetsspråklige elever.
Elevar frå Sandsli vidaregåande skule fekk eit allsidig innblikk i samfunnsøkonomien med hjelp av eksperiment og fleip eller fakta.
2017 er full av muligheter. UiB tilbyr nye sivilingeniørstudier, lektorutdanning i historie og religion og profesjonsbaserte mediestudier. Arbeidstakere med fremtidens kompetanse utdannes i Bergen.