Hjem
Click

Utdanning

erasmus+

Universitat de València og Institutt for informasjons- og medievitenskap (ERASMUS+ - Information science)

  • LandSpania
  • ByValencia
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar på informasjonsvitskap (bachelor og master), IKT, nye medier og kognitiv vitskap har prioritet.
Deretter studentar ved Institutt for informatikk. Andre studentar kan også søke.

Når i studiet kan eg reise

3.-6. semester på bachelor. Vi tilrår at du drar i 5. og/eller 6. semester. Nye medier må reise i 5. semester.
Dersom du drar ut når du går på master, må du dra ut om hausten.

Språk

Undervisningsspråk er spansk og katalansk.

Kva emne kan eg ta

Du kan ta frie studiepoeng eller emne som er så like at dei kan gi fritak for
obligatoriske emne ved studieprogrammet ditt ved UiB.

Dersom du tar frie studiepoeng, må dei ikkje overlappe med emne du har tatt
eller planlegg å ta ved UiB.

Dersom du drar ut på master, må du ta mastergradsemne.

http://www.uv.es/uvweb/college/en/university-valencia-1285845048380.html

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Universitat de Valencia er eit offentleg breiddeuniversitet som blei grunnlagt i 1499. I tillegg til eit kjernetilbod innan dei klassiske universitetetsdisiplinane finst her òg spesialiserte forskningssentre innan område som kinesisk, ørkenspreiing og molekylærvitskap. Totalt har universitetet i dag rundt 65 000 studentar og fire campusar. Hovudcampusen Blasco Ibañez ligg i byen Valencia, medan dei tre andre ligg i forstadane Burjassot og Paterna.

Valencia er hovudstad i den autonome regionen Valencia og den tredje største byen i Spania. Storbyområdet kring Valencia har opp mot 2,3 millionar innbyggarar. Byen er mellom anna kjent som heimby for den verdskjende matretten paella og for folkefestivalen Las Fallas, som set eit tydeleg preg på heile mars månad kvart år.

Bustad

Universitetet har to eigne studentbustadkompleks i tillegg til ei rekke samarbeid med private bustadaktørar i Valencia og omegn. Det er også mogleg å finne bustad via universitetet sin nettbaserte bustadsdatabase.

Semesterinndeling

September - januar og februar - juli.

Studentrapportar

2017

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

15.09.2016 - 31.01.2017

Førebuingar/praktiske tips

Før en drar på utveksling er det en del papirer som må ordnes med UiB, det er derfor lurt å være med på møter o.l. for å få all nødvendig informasjon og vite frister som må holdes. I forhold til Universitetet i Valencia var det ikke veldig mye som måtte ordnes på forhånd, kun en registrering/oppmelding til deres universitet som gikk veldig raskt og greit.

Undervisningsformer

I spania hadde jeg 6 fag på spansk. Undervisningsformen på de spanske klassene er utelukkende type time med en professor som snakker. Professoren snakker i 1,5/2 timer, og studentene kan stille spørsmål underveis. Det er ikke alltid de har visuelle hjelpemidler, noe som kan gjøre det ganske avansert å følge med og få med seg alt om en ikke snakker flytende spansk.

Vurdering av emnetilbodet

Ved universitetet i Valencia tilbyr de mange emner. Fra min side var heller det negative at alle de valgfrie emnene deres var lagt til de samme tidspunktene, slik at man i realiteten ikke kunne velge så mange fra egen vilje. I Valencia må man selv konstruere en timeplan som passer med alle valgfagene, men da alle valgfagene var plassert nesten på de samme timene, kunne jeg til slutt nesten ikke velge. Av de 6 fagene jeg har nå, har jeg kanskje valgt 2 selv, og de resterende 4 fordi jeg ikke hadde annet valg i forhold til å få timeplanen til å gå opp.

Fagleg utbyte og språk

Med tanke på at jeg har tatt alle fagene på spansk, har nok ikke det faglige utbyttet vært optimalt. Jeg forstår absolutt ikke alt i timene, og har dermed hatt vanskeligheter med å lære. Men derimot den studeringen jeg gjør utenom timene har gitt meg større faglig utbytte. Da jeg kom til Valencia snakket jeg allerede ganske godt spansk, og har derfor aldri hatt problemer med å kommunisere. Men selv med et ganske høyt nivå i spansk, har det vært utfordrende å forstå juss på spansk, det er et helt annet språk. Særlig da læringsformen her er timer hvor professoren snakker uten stopp, er det ikke alltid lett å henge med. Den største faglige utfordringen er derfor for meg definitivt språket. For å få et godt faglig utbytte her må en derfor belage seg på å ta seg tid til å lese fagbøkene, og derfra lære språket til å forstå timene.

Universitetsområdet og byen

Valencia er en fantastisk by, som for min del har alt. Det er en nydelig park som går gjennom hele byen og som alltid har aktiviteter på gang. Stranden er en 10min sykkeltur unna, i tillegg er gamlebyen nydelig, og senteret fint. Valencia består av flere bydeler som alle har sin sjarm. Det er også et stort tilbud av kulturelle aktiviteter og idrett om en skulle ønske det.

Universitetsområdet er også veldig fint. Juridisk fakultet ligger tett ved andre fakulteter, og det er derfor alltid et yrende liv av studenter her. Kafeen er koselig og har god mat, klasserommene er samlet på ett sted slik at det er enkelt å bevege seg mellom timene, og fakultetet ligger nært sentrum, slik at det er enkelt å komme dit ved f.eks. sykkel.

Bustad

Det er enkelt å finne bosted i Valencia, på internett er det mange annonser, og når en først begynner å lete, finner en fort. Det er for det meste kollektiv med 3/4 andre, og dersom en ønsker å bo med studenter er dette også lett å finne. Prisene varierer veldig fra område i byen, men ligger fra rundt 1200kr. - 2500kr. for et rom i et kollektiv, alt etter hvilken standard en ønsker.

Sosialt miljø

På juridisk fakultet har jeg ikke sett så mye sosialt miljø utenfor klassene. Men det er mulig dersom man melder seg inn i en idrettsklubb e.l., at det vil endre seg. Det er ikke så vanlig at klassene seg imellom arrangerer noe sosialt, jeg var på én samling med én klasse av alle 6 klassene jeg har. Men utenom fakultetet og de omgangskretsene en finner, så er det sosiale miljøet høyt. Spania og Valencia er steder hvor folk er ute mesteparten av tiden, og det er alltid folk i barene og cafeene, det sosiale miljøet i byen er derfor helt topp.

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

12.09.2016 - 27.01.2017

Førebuingar/praktiske tips

Jeg flyttet ned til Valencia en uke før semesterstarten14 september. Studenter som bare skal studere i 4-5 mnd har vanskeligere for å få tak i leilighet. Dersom kan et praktisk råd være å sjekke ut bomulighetene på forhånd, og kanskje arrangere for visning tidlig. Vær veldig forsiktig med å ta noe usett, fordi noen annonser her er falske og standarden kan være ganske annerledes enn det virker som på bilder. Leilighetene som tilbys gjennom universitetet virker greie, men man får en mye bedre pris på det private markedet - se Fotocasa og ID som tilsvarer finn.no sitt uleiemarked. Skolen er behjelpelig med alt som må fikses av skoleting, og man må bare innstille seg på lange ventekøer og mange studenter dessverre. De beste bostedene for studenter er sør og vest for fakultetet: Blasco Ibanez og Benimaclet. Jeg bor øverst på stranda, og det tar ca 15 min å sykle til fakultetet og 30 min til sentrum.

Undervisningsformer

På skolen tilbys noen engelske fag, men det varierer hvilke fag som er tilgjengelig på høst/vår. Vi hadde meldt oss opp i 4 fag som viste seg å gå på vårhalvåret, noe som ikke var opplyst for oss. Det gikk derimot helt fint å bytte om, og vi endte opp med å ta totalt 3 fag på universitetet i Valencia, og 2 fag hjemme i Bergen for å få nok studiepoeng. Mye av undervisningen i Bergen er tilgjengelig på video, og professorene mine var veldig behjelpelig for å la meg ta fag i Bergen uten å møte opp der. Undervisningen i Valencia er som regel i klasser på 30-60 stk., og i noen klasser er det bare Erasmus-studenter mens i andre er det også spanske lokale studenter. Fagene er enkle, og det skal ikke være nødvendig å lese noe særlig pensum så lenge du møter opp og følger med i forelesninger. Med tre fag er det ca 10-12 timer undervisning i uka.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er smalt for en som ikke kan snakke spansk, som meg. Kan du spansk på høyt nivå vil du kunne velge mellom mange fag, men til gjengjeld tror jeg at det kreves mer av deg i fagene også. I tre fag har vi professorer som er svært gode i engelsk og lette å følge - disse er advokater i byen som underviser av faglig interesse ved siden av jobben sin. Både opplegget og innholdet i fagene er spennende og proft. De tre fagene jeg tar er: Nationality & Immigration, International Commercial Law og Constitutional Law II.

Fagleg utbyte og språk

Faglig utbytte kommer an på hvor mye innsats du legger i faget og hvilke fag som interesserer deg. Jeg ville ikke valgt å studere i Valencia utelukkende på bakgrunn av faglig utbytte og engelsk som språk - da er engelsktalende land bedre. Derimot tillater undervisningsomfanget på skolen at du har mye fritid. Jeg får fint tatt spanskkurs etter skoletid, og får derfor utbytte utover det faglige på universitetet.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er stort ift Bergen, og med alle typer sportsarenaer og idretter. Byen er sjarmerende og en ordentlig storby. Det er lite turisme i Valencia, og de aller fleste foretrekker å snakke med deg på spansk. Store deler av lokale snakker ikke engelsk. Ved siden av at det er få store turistattraksjoner i byen, gjør det opplevelsen her autentisk spansk. Det er uendelig mange utflukter som tilbys gjennom både universitetet og profesjonelle aktører som gjør at det alltid er liv i byen. Valencia er en kystby, og stranden har vært brukt helt frem til midten av november til å slappe av, lese og spille volleyball. Jeg kan lett anbefale Valencia som utvekslingssted bare på grunn av byen og livet her.

Bustad

Bosted, se praktiske tips. Priser spriker mellom 180 euro i måneden for enkeltrom, til 375 euro for tomannsrom på resorthotell med tennisbane, treningsrom og basseng. På grunn av at vi slet med å få leid leilighet for bare 4 måneder endte vi opp på et slags resort/leilighetshotell som heter La Patacona. Hvis du synes det er ok å sykle hvis du skal steder, kan jeg varmt anbefale La Patacona. For de som er mer lystne på en skikkelig internasjonal opplevelse vil det nok være best å ta et enkeltrom i en leilighet rundt Blasco Ibanez, i Benimaclet eller i Rusafa (barområdet i byen).

Sosialt miljø

Det sosialet miljøet er strålende. UV er et av de største internasjonale universitetene i Europa, så det er alltid Erasmus-studenter å bli kjent med. Det er også 3-5 utflukter/fester/kurs/arrangementer hver eneste uke. Det er lett å møte folk, og å finne must-do's. Det arrangeres ikke klassisk norsk fadderuke gjennom studentene, men ettersom at klassene er små blir det ofte initiativ gjennom klassen. Samlet sett har min opplevelse i Valencia vært enestående. Jeg tror at hvis du velger Valencia for å få sol, sommer og moro kombinert med interessante fag og en kul by, så vil du også bli strålende fornøyd med et uvekslingsopphold her!

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Haust 2016 – Integrert master i rettsvitskap

12.09.2016 - 27.01.2017

Førebuingar/praktiske tips

Når du reiser med Erasmus får du en fin punktliste fra fakultetet og ersamuskoordinatur som du kan følge. Foruten de man møter på universitet er det få som snakker noe særlig engelsk, så det er en fordel å lære seg litt spansk. Universitet tilbyr billige språkkurs.

Undervisningsformer

Undervisningsformen består av forelesninger, men med større krav til aktivitet. I timene stiller foreleserne spørsmål og legger opp til diskusjon. Det er vanlig at eksamen bare teller 70 %. Resten av karakteren består av aktivitet i timen, presentasjoner og prøver. Hvert fag har undervisning to ganger i uken (ikke obligatorisk).

Vurdering av emnetilbodet

Vi sjekket fagtilbudet på hjemmesidene til Universitat de Valencia før vi dro, da var det en rekke engelske fag. Pga endringer var få av disse fagene tilgjengelig på engelsk høsten 2016, videre var en del helårsfag og delvis fikk vi de ikke godkjent hos UiB fordi det viste seg å være førsteårsfag. Hvis du skal være sikker på å få 30 studiepoeng her bør du derfor snakke spansk. Når er det er sagt tok vi 15 sp i engelske fag her og resten hjemme, det fungerte fint. Det var hyggeligere å lese skatterett på stranda enn på Dragefjellet.

Fagleg utbyte og språk

Jeg har hatt godt språklig utbytte av undervisningen her, spesielt det å lære seg å diskutere/skrive juss på engelsk. Det faglige har vært bra. Av de professorene jeg hadde snakket 2 av 3 svært godt engelsk og siste gjorde seg aboslutt forstått. Jeg valgte International Commercial Law som svært spennende blant annet fordi vi hadde en veldig flink advokat som foreleser. I tillegg tok jeg Nationality and Immigration samt Constitutional Law. Det skal sies at studiepoengene ikke er særlig veiledende for arbeidsmengden, International Commercial Law var mye større enn Const. Law.

Universitetsområdet og byen

Valencia er en veldig fin by. Området rundt city of arts and sciences er helt enestående. Det er også lett å komme seg til Madrid, Barcelona, Alicante for ikke å snakke om Portugal, enten på egenhånd eller med de mange (og billige) erasmusturene som arrangeres. Det er en alltid masse som skjer, så det er nok å finne på. Det er en fin by å sykle siden det er flatt og passe avstander til det meste. Man kan skaffe seg bysykler (Valenbisi) for 30 euro eller kjøpe en brukt på Spanias svar på Finn.no som er Vibbo, Wallapop og Milanuncios.

Bustad

Vi trodde det skulle bli enkelt å finne bolig når vi kom ned hit i starten av September. Det var det ikke. Utleie skjer stort sett via små kontorer på gatehjørnene som man kan finne over hele byen, såkalte "imabiliarios" samt på diverse nettsider som fotocasa, idealista osv. Problemet er at nesten ingen vil leie ut kortere enn 6 mnd. Vi var sent ute og ville ha egen leilighet. Hvis du vil bo i kollektiv er det nok enklere å finne en plass å bo. Vi fikk ordnet oss en leilighet i Patacona, som er rett ved stranden og 10 min med sykkel fra universitet, litt utenfor selve byen. Det fungerte veldig fint. Det er også fint å bo på Blasco Ibáñez eller Benimaclet, hvor de fleste studentene bor. Man bør gjerne unngå å bo i La Malva Rosa.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet var veldig bra, jeg stortrivdes og kan absolutt anbefale et semester i Spania. Det er verdt å merke seg at det ikke er noen fadderuke. Men, tar man engelske fag havner man i klasse med mange erasmusstudenter, og alle er interesserte i å bli kjent med nye folk, så det var ikke noe problem. Vi har møtt masse spennende mennesker fra hele Europa. Valencia er en av byene med flest erasmusstudenter, så det er veldig mange sosiale arrangement. Anbefaler å sjekke ut Happy Erasmus Valencia, ESN Valencia, Erasmus Valencia og Erasmus VIP Valencia på Facebook.

2016

Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

01.02.2016 - 10.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Gå nøye gjennom de ulike fagmulighetene. Legg merke til hvilke fag som blir undervist på engelsk og på spansk. Merk at også noen fag blir undervist på Valenciansk, noe som ikke er å anbefale. Lag deg en list med flere foskjellige fag du kunne tenke deg å ta. Gjerne fler enn nødvendig. Dette fordi det er vanskelig å finne ut av timeplanen for undervisning, og derfor må få kabalen til å gå opp når du kommer til studiekonsulenten i Valencia.

Når det kommer til plass å bo, er det flere muligheter. Du kan enten ta kontakt med selskap so driver med utleie til utvekslingsstudenter, f.eks. "Amigoflats". Her kan du trygt betale depositum på forhånd og dermed ordne boplass på forhånd. Ulempen er at det er litt dyrere og upersonlig enn hva du kan finne på det normale utleiemarkedet. En annen mulighet er å reise ned for å gå på visninger i vanlige studentkollektiv. Jeg bodde selv 10 dager på et hostell i byen før studiestart mens jeg leitet etter plass å bo. Hvis du kommer i perioden før studiestart er det garantert flere internasjonale studenter som er i samme situasjon, og man knytter fort kontakter som kan hjelpe med å finne boplass. Fordelen med dette er at du får se leiligheten eller kollektivet, og du kan være mer selektiv. Prisen er som regel rimeligere enn utleiefirmaene. Det virker som om det ikke er mangel på ledige rom i kollektiv, så man trenger neppe være redd for å ikke finne en sentral plass å bo.

Undervisningsformer

Frivillig deltakelse i klasseromsundervisning i "klasser" på 20-40 studenter. Det er anbefalt å delta, spesielt siden man får informasjon om prøver eller oppgaver som kan leveres underveis i semesteret. Dette gjør at man kan oppnå 3 av 10 poeng allerede før eksamen. På eksamen kan man som regel oppnå 7 av 10 poeng. Man trenger fem poeng for å bestå et emne, men hvis man har oppnådd tre poeng i løpet av semesteret, trenger man bare to poeng på eksamen for å bestå emnet.

Vurdering av emnetilbodet

Relativt begrenset på engelsk. Mye interessant og fullstendig unyttig for en norsk jurist dersom man kan ta fag på spansk. Fagene er som regel på 4,5-6 ECT, noe som tilsier at man må ha 6-7 fag for å oppnå 30 studiepoeng. Jeg kjenner ingen som tok 30 studiepoeng på utveksling.
Jeg tok:
Competition law, engelsk 4,5 ECT
EU legal institutions, engelsk 6 ECT
Civil law 1, engelsk, 6 ECT
Roman law and the unification of European law, spansk, 4,5 ECT

Fagleg utbyte og språk

Når det kommer til faglig utbytte vil jeg påstå det er relativt begrenset. Noen fag har enkelte deler som kan være nyttig arbeidet som norsk jurist, de fleste fagene har ingen nytte. Det er enten repetering av stoff vi allerede har gått gjennom i Norge (eks. EU-rett eller menneskerettigheter) eller fag som er nyttig i spansk rett. Hvis du kun er på jakt etter faglig utbytte vil jeg anbefale å heller ta valgfag i Bergen. Det språklige utbytte er derimot veldig bra. Enten man tar fag på engelsk eller spansk, vil man trolig få utfordret språkkunnskapene og skjerpet det juridiske nivået av de aktuelle språkene.

Universitetsområdet og byen

Valencia er en nydelig by flotte parker, stor og fin strand og sjarmerende gamleby. Det er kafeer og barer på hvert gatehjørne og gode rimelige restauranter nesten over alt. Universitetsområdet er delt i tre foskjellige campuser. Jussen ligger på Tarrongers, sammen med økonomi og samfunnsfag. Selve Tarrongers er relativt kaldt og upersonlig og ligger et lite stykke ut fra sentrum. Biblioteket er riktignok stort med nok av leseplasser, men arkitekturen på campus minner litt om noe fra et gammelt østblokkland. Det er heldigvis nærme stranden, Blasco Ibañez, som er området der (den mye mer sjarmerende) hovedcampusen ligger og bydelen Benimaclet (som jeg for øvrig anbefaler som boplass)

Bustad

Se forberedelser/praktiske tips

Sosialt miljø

Som erasmus-student henger man mest med erasmus-studenter. De fleste studentene er mellom 20-23 år og det er mye festing. Jeg vil anbefale å finne et kollektiv med spanske studenter. På denne måten får man utvidet det sosiale miljøet til mer enn festing med internasjonale studenter.
Det er også flere firmaer som arrangerer turer og fester for utvekslingsstudentene. Noe av dette kan absolutt være verdt en titt. Du vil fort få tilbud om ulike arrangement.

Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

Vår 2016 – Integrert master i rettsvitskap

01.02.2016 - 10.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Det kommer veldig godt med å kunne litt spansk, i alle fall på et grunnleggende nivå. Det sier sitt når de ikke engang snakker engelsk på fakultetets Erasmuskontor.

Undervisningsformer

Ikke-obligatoriske forelesninger, hovedsakelig. Den endelige karakteren består av 70% slutteksamen og 30% diverse forelesningsrelaterte aktiviteter (prøver, innleveringer, presentasjoner, deltakelse på ekstraforelesninger...).

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet på jussfakultetet engelsk var utilstrekkelig til å gi 30 studiepoeng. Man har langt mer å velge i om man kan spansk på et akademisk nivå.

Fagleg utbyte og språk

De engelske emnene var OK, men ikke spesielt utfordrende for en student på 5. året. Lærernes engelskkunnskaper spriket veldig.

Universitetsområdet og byen

Valencia er kompakt, fin og oversiktlig. Arkitektur, uteliv, restauranter, strandliv - mye gøy. Universitetsområdet ligger ikke midt i sentrum, men det har likevel endel å by på i seg selv. Kollektivtransporten funker greit, og Valenbisi-systemet er populært blant studentene.

Bustad

Gå for området rundt Blasco Ibanez eller Benimaclet. Det kan være en idé å bo på hostell første uken, for så å finne en fast leilighet for resten av oppholdet. Da kan man gå på visninger og slikt, og man slipper å gamble på at leiligheten tilsvarer bildene.

Sosialt miljø

Upåklagelig. Fantastisk bra studentmiljø blant Erasmus-studentene, ting å gjøre nesten hver kveld, og i alle fall hver uke. I tillegg er Spania et land som er godt egnet for utflukter til andre steder og byer, så man får mange muligheter til å reise på turer sammen med andre.

brukt_universitat_de_valencia.jpg

Grøn campus
Foto:
© Universitat de València

Informasjon