Hjem
Click

Utdanning

erasmus+

Bogaziçi (Bosphorus) University og Institutt for sammenliknende politikk (ERASMUS+)

  • LandTyrkia
  • ByBebek/Istanbul
  • Studieplassar2
  • StudienivåBachelor, Master og PhD
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar på programma i samanliknande politikk og europastudium har fortrinn på plassane før andre samfunnsvitskapelege fagområde.

Søkaren må ha tatt minimum 60 studiepoeng ved utreise og må ha minimum C-snitt. Fortrinnsvis B-snitt.

Når i studiet kan eg reise

Normalt reiser ein ut for eit heilt eller halvt år mellom tredje og sjette semester. Masterstudentar reiser normalt ut i andre semester.

Sjå instituttet sine nettsider for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk. B2-nivå (CEFR) blir anbefalt.

Dersom du ikkje har nok engelskkunnskapar, finst det fleire måtar å førebu seg språkleg på før utvekslingsopphaldet. Sjå UiB.no for informasjon om språkkurs og språktandem. Hugs at eit utvekslingsopphald er ein unik sjanse til å skaffe seg språkkunnskapar du kan ha nytte av vidare i studia og i yrkeslivet.

Kva emne kan eg ta

Department of Political Science and International Relations høyrer til The Faculty of Economics and Administrative Sciences. Dei tilbyr ei rekke ulike emne i statsvitskap innan for eksempel samanliknande politikk, internasjonale relasjonar, politisk teori og tyrkisk politikk. På denne nettsida finn du ein oversikt over alle emna ved instituttet.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Bogazici University blei grunnlagt i Istanbul i 1863, som den første amerikanske institusjonen for høgare utdanning utanfor USA. Universitetet har stadig sterke band til det amerikanske utdanningssystemet, og all undervisinga blir gitt på engelsk. Dette er eit av dei mest prestisjetunge universiteta i Tyrkia. Dei 12 400 studentane er fordelte på seks fakultet og seks campusar. Dei to største campusane ligg sentralt plasserte langs breidda av Bosporossundet i Istanbul.

Istanbul er den femte største byen i verda, med nær 14,5 millionar innbyggarar. Denne byen, som lenge var kjent som Konstantinopel, har spela ei særs viktig historisk rolle. Blant anna har han vore hovudsete for fire store imperium: Romarriket, Austromarriket, Det latinske riket og Det osmanske riket. Byen ligg nordvest i Tyrkia, på begge sider av Bosporos, som skil Europa og Asia.

Bustad

Universitetet har fleire studentbustader i Istanbul, og tilbyr internasjonale studentar innkvartering på den privateigde studentheimen Superdorm i bydelen Etiler. Her finst hovudsakleg dobbelrom eller trippelrom, som ein deler med andre studentar.

Semesterinndeling

September - desember og februar - mai.

Studentrapportar

2015

Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk

Høst 2015 - BA i sammenliknende politikk

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Ingenting

Undervisningsformer

Forelesninger, mindre klasser. Forventes deltakelse. Deltakelse og oppmøte kan gjelde opp til 30 prosent av karakteren. Vanlig med 2 midterms og slutteksamen, flere quiz underveis og essay-innleveringer. Mer lignende videregående-opplegget i Norge. En testes for alt alltid.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bra. Det kan være vanskelig å få de fagene en ønsker når en legger dem inn i systemet. Ikke gi opp. Møt personlig opp første uke i klassen for å spørre professor om du kan delta. Som regel skal dette ordne seg.

Emnetilbudet varierer nok noe fra fakultet til fakultet, men for statsvitenskap, økonomi, markedsføring og filosofi er tilbudet bra.

Fagleg utbyte og språk

Dette avhenger veldig av professor. Jeg lærte mye.
Alt er på engelsk, det er ganske lett å gjøre det bra kun fordi vi har fordel av å kunne såpass bra engelsk.
Det kan være vanskelig for utvekslingsstudenter å melde seg opp til tyrkisk kurs, du trenger bekreftelse fra hjemmeuniversitet til dette, noe jeg ikke skaffet meg. Det er derimot mulig.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er utrolig vakkert. Det ligger på en topp med utsikt til Bosporus. Det er utrolig grønt og fullt av dyreliv. Katter og hunder bor bokstavelig talt over hele campus. Kanskje ikke det beste for en som har allergi...
Byen er en storby. Mye trafikk, mye forurensing og mye kjøpemas. Du vil derimot finne bydeler som er mye mer sjarmerende. Jeg vil personlig anbefale: Kadiköy og Besiktas. Det kommer selvfølgelig også an på hvor i bydelen du bor. Besiktas sentrum er ikke like sjarmerende som Besiktas nabolag.

Bustad

Det er upraktisk å bo på den anatolske siden dersom du skal studere på Bogazici. Det finnes masse bra kollektiv en kan bo i omkring universitet. Jeg bor i Besiktas og er veldig fornøyd med det. Nydelig skolevei langs Bosporus. Dersom du bor lenger vekke fra havnene blir det aktuelt å ta metro/buss, noe som også fungerer veldig bra. Billig for en fra Norge uansett hva du gjør. Anbefaler ikke dormitories desverre, heller ikke Superdorm.

Sosialt miljø

Erasmus-miljøet er stor på Bogazici og det er mange organisasjoner som arrangerer sosiale events hele tiden. Jeg har ikke vært på noen av dem. Det finnes mange andre spennende grupper en kan melde seg inn i. For meg har mengden arbeid vært for stor til at jeg kan gjøre mye på fritiden. Jeg har klart å presse inn utrolig mye til tross, men alt har vært i regi av miljø utenfor universitetet. Jeg er seriøs når jeg sier at det er mye å gjøre.

bogazici_university.jpg

Flott bygning
Foto:
© Bogaziçi Üniversitesi

Informasjon