Hjem
Click

Utdanning

bilateral

Seoul National University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandSør-Korea
  • BySeoul
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen er i utgangspunktet open for alle UiB-studentar. SNU har krav om karakteren C eller betre i snitt for å gi opptak.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved instituttet/ fakultetet du studerer ved for informasjon om dette.

Språk

Undervisningsspråket er koreansk på dei fleste studieprogramma, men alle fakultet tilbyr òg nokre emne på engelsk.

Kva emne kan eg ta

Utvekslingsavtalen omfattar dei fleste fagfelt, men med nokre restriksjonar. Ein kan blant anna ikkje studere medisin og odontologi ved SNU. Ta kontakt med studierettleiaren for studieprogrammet du går på for meir informasjon om dette.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med SNU som inneber at vi kan få inntil to friplassar kvart år.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Seoul National University blei grunnlagt i 1946 som det fyrste nasjonale universitet i Korea. Universitetet består av 16 fakultet og har i dag om lag 30 000 studentar. Universitetet har to campusar: hovudcampusen Gwanak og medisin-campusen Jongno.

Seoul er hovudstaden i Sør-Korea. Byen ligg ved Hanelva og har rundt 10 millionar innbyggarar. Den er rekna som ein av verdas ti viktigaste finanshovudsete, og nokre av verdas største industriselskap, som for eksempel Samsung, LG og Hyundai-Kia, har sine hovudkontor her.

Bustad

Universitetet har studentbustadar det går an å søke på, men desse er avgrensa i talet. Det er mogeleg å finne bustad på den private marknaden om ein er ute i litt god tid.

Semesterinndeling

September - desember og mars - juni.

Studentrapportar

2016

Haust 2015/vår 2016 - BA i allmenn litteraturvitskap

Haust 2015/vår 2016 - BA i allmenn litteraturvitskap

01.09.2015 - 31.08.2016

Førebuingar/praktiske tips

Når man ankommer flyplassen i Seoul er det lurt å kjøpe seg et kollektivtransportkort med en gang. De blir kalt T-Money card, og er lette å skaffe seg. Med kortet kan du betale for t-banen, buss, og til og med taxi.
Det kan være greit å laste ned forskjellige apps på mobilen. Kakao Talk er den mest brukte chatteappen, og er nærmest obligatorisk å bruke når man er i Sør Korea. Man må også dra til immigrasjonskontoret som er ved Omokgyo station. Der må man vise forskjellige dokumenter, og senere bli utdelt en Alien Registration Card. Dette får man mer informasjon om ved semesterstart.

Undervisningsformer

Undervisningen kan være variert avhengig av hva slags emner man velger. De fleste timene har vært som vanlige skoletimer, som for meg minnes litt om skoletimene fra videregående. Dette er jo litt annerledes enn hva man er vandt med i UiB kanskje, men man blir fort vandt til det. Det blir gjort opprop ved hver time der hvis man er borte fra timen tre ganger får man ikke godkjent emnet. Emnene varer mellom 75 minutter til 3 timer. Presentasjoner, hjemmeoppgaver, essay, gruppeoppgaver osv. er vanlige oppgaver man får gjennom semesteret.

Vurdering av emnetilbodet

Seoul National University har et stort emnetilbud, men mye av det er ikke tilgjengelig på engelsk. Det kan hende man ender opp med å ta emner man egentlig ikke er så interesserte i bare for å fylle opp poengene. Det er lurt å gå inn på nettsiden man velger emner og se etter interresante emner på forhånd. Ha en plan klar for hvilke emner du vil ta. Klassene fylles raskt opp på den dagen man kan registrere seg, og man vil helt klart ha nytte av planleggingen.

Fagleg utbyte og språk

Er man interessert i å lære seg koreansk tilbyr universitetet koreanske språkemner for alle nivåer. Disse blir undervist som vanlige klassetimer, og gir studiepoeng. I tillegg har universitetet en språkskole (SNU Language Education Institute) ved område der man kan ta et koreansk kurs.
Engelsk er språket man benytter seg mest under utvekslingen. Mange av studentene kan engelsk nogenlunde godt, men koreanere generelt er ikke flytende. Det kan være lurt å lære seg litt koreansk skrift og uttrykk før man drar.

Mange av fagene har vært variert og spennende, mens noe har vært litt skuffende.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig stort, og ting kan være litt forvirrende ved starten. Å ha et kart av universitetet er ikke så dumt. Jeg lastet ned et fra google, og hadde det tilgjengelig på mobilen. På universitetsområde kan man finne forskjellige butikker, kafeer, restauranter, bokhandel, apotek, frisør, osv.

Seoul er i seg selv en storby som er åpen døgnet rundt, og det er vanskelig å kjede seg. Selv om undergrunnen og alle skilt viser til steder på engelsk, er det absolutt en fordel å lære seg å lese koreansk.

Bustad

De fleste utvekslingstudenter bor på internatet som er rett ved universitetsområdet. De er delt etter kjønn, og man har alltid en romkamerat. Internatet er den billigste alternativet ettersom det koster rundt 3000 - 4000 kr per semester å bo. Det er fullt mulig å leie et sted selv. Seoul National University Station, Nakseongdae, og Nokdu er de mest populære stedene å bo for studenter.

Sosialt miljø

Det jeg vil anbefale mest av alt er å bli med på fadderordningen, SNU Buddy. Der blir man tilegnet en gruppe bestående av koreanske studenter og utvekslingstudenter fra andre land. De arrangerer ulike begivenheter, og kan hjelpe deg med ALT. Man vil, uten tvil, møte og bli kjent med utrolige mennesker som ender opp som gode venner.

Informasjon