Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Master's Programme in Public Administration

Ønsker du å ta en spennende og internasjonal master?

Institutt for Administrasjon og Organisasjonsvitenskap har inngått samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner i Bangladesh. Vårt Master's programme in Public Administration gir deg muligheten til å studere først i et internasjonalt miljø i Norge - og så i Bangladesh. Søk om opptak nå!

Ahmed Hasan - Bibir Bagicha Road No 1, Dhaka, Bangladesh
Foto/ill.:
Ahmed Hasan, www.unsplash.com

For studenter med interesse for utvikling, stat og forvaltning i utviklingsland og internasjonale forhold tilbyr vi en internasjonalt rettet master. Studiet har mange likheter med den norske masteren vår i administrasjon og organisasjonsvitenskap, men det som gjør det internasjonale masterprogrammet unikt er at studentene våre kommer fra hele verden, at programmet er engelskspråklig og at det inneholder et godt tilrettelagt utvekslingssemester i Bangladesh. Oppbygningen til masterprogrammet finner du her.

Om våren, i 2. semester, er det mulighet til å dra på utveksling til Bangladesh. Dette semesteret tar man tre utviklingsrelaterte emner:

• Research Design Seminar (PPG565)
  • Development Management and Field Studies (PPG525) – Dette kurset inkluderer et feltopphold ved Bangladesh Academy for Rural Development
  • Fundamentals of Economics (PPG550, valgfritt)

Mer informasjon om kursene ved North South University of Dhaka finner du her.

Kursene i Bangladesh vil gi deg faglig innsikt i utviklingsprosesser, i tillegg til at du får verdifull internasjonal erfaring, kunnskap om en annen kultur og et større nettverk.

På vårt internasjonale masterprogram kan du skrive masteroppgave om forskjellige temaer og med et variert fokus, for eksempel:

• Bistandsprosesser og bistandsprosjekter
  • Gjøre en studie av politiske beslutningsprosesser og iverksetting i lokal forvaltning
  • Studere utvikling og deltakelse i politiske- og utviklingsprosesser
  • Administrativ kultur i offentlig forvaltning
  • Kvinners myndiggjøring
  • Ansvarliggjøring og åpenhet
  • Fattigdomsbekjempelse og ikke-statlige organisasjoners rolle
  • Kampen mot korrupsjon

Eller andre nærliggende temaer du er opptatt av.

Gunstig stipend

To studenter får ekstra stipend i fire måneder, og North South University tilrettelegger både opphold og bolig. Dette er en unik tilrettelegging som er en del av NORPART prosjektet.