Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Assistant Vice President - Skuld

Admir Mesic fullførte sin mastergrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap våren 2011, og jobber nå som Assistant Vice President, Global Head of Knowledge Management i Skuld.

Hovedinnhold

For meg har admorg vært mest nyttig i lære om å forstå og bryte ned komplekse problemstillinger og strukturer til håndterlige løsninger.

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?

Etablere et løsningsdesign og arkitektur i komplekst bank og forsikring-landskap av ulike institusjoner med både kommersielle og tekniske avhengigheter hvor den totale leveransen er design, arkitektur, implementering og integrasjoner.

Utvikling av en tjenesteorientert arkitektur og teknologi som digitaliserte den papirbaserte søknadsprosessen for pensjon. Jeg var engasjert som ekspert med ansvar for design. Jeg var også ansvarlig for etableringen av pensjonsbrev / -dokumenter i henhold til gjeldende juridisk rammeverk.

Etablering og implementering av miljørapporteringssystem for Environmental Management Center (EMC) og Serbian Environmental Protection Agency (SEPA) samt ti utvalgte selskaper. Jeg leverte kompetanse og arkitektur til European Pollutant Release and Transfer Register (E-PRTR) for gjennomføringen av rapporteringssystemet. Jeg var prosjektkoordinator for det lokale ekspertteamet i Beograd (forretningsanalyse med fokus på å utvikle prosedyrer, datainnsamling og bransjeforhold).

Videre har jeg jobbet med å utvikle nye produkter og markedsstrategier. Per i dag jobber jeg med strukturering av data, og innføring av nye spennende teknologier innen machine learning og AI.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?

Jobben min er veldig variert. Med 10 år i arbeidslivet (jeg jobbet mens jeg skrev masteroppgaven) har jeg jobbet på flere steder - både i Norge og i utlandet. Jeg har vært innom mange ulike kunder i svært ulike bransjer.

Siden vi som regel jobber med nye teknologier lærer vi stadig noe nytt. Jobben min har høyt tempo. Det er periodevis mye reisning, og det er lange dager.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Man bør akseptere og anerkjenne at det ikke er 1 til 1 forhold mellom Admorg og jobb, det gjelder også andre disipliner fra NHH, BI og NTNU. For meg har admorg vært mest nyttig i lære om å forstå og bryte ned komplekse problemstillinger og strukturer til håndterlige løsninger.

Det er en del lovverk og forskrifter i IT, og noen ganger må man "oversette" juridisk språk til et IT system. I denne sammenheng har jeg dratt god nytte av lærdommen fra admorg.

Hva tenker du på som det beste ved studietiden ved UiB?

Lange dager og kvelder på U.Pihl, vennskap og tid med studievenner.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student? / Har du noen tips?

Du er ansvarlig for din egen karrière og den starter den dagen starter på admorg. Bygg nettverk men ikke stress, la det være en "organisk" prosess.