Hjem
Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Utveksling

Reis på utveksling

Fristen for å søke utveksling fra våren 2019 nærmer seg. Et opphold i utlandet gir deg nye faglig perspektiv og unik erfaring.

reis ut collage
Foto/ill.:
UIB / Ambassadør

Hovedinnhold

Alle som går på bachelorprogrammet i administrasjon og organisasjonsvitenskap har mulighet til å reise på utveksling som del av sin grad. Du kan reise for ett semester eller et helt år. De siste årene har det vært Admorg-studenter mange steder i verden, som England, Frankrike, Tyskland, Australia, Argentina, og en rekke andre steder.

Hvorfor skal du reise?

Det er mange fordeler ved å studere i utlandet. Du får anledning til å utvide din faglige horisont og oppleve et annet akademisk miljø, utfordre deg selv, lære språk, erfare kulturforskjeller og møte mennesker fra hele verden.

Arbeidsgivere oppgir at studenter som har vært på utveksling har tilegnet seg kompetanse som øker yrkesrelevansen. I eksempelvis Erasmus Impact Study (2014) scorer utvekslingsstudenter høyere enn ikke-mobile studenter på egenskaper som arbeidsgivere verdsetter: problemløsning, samspill, styrket selvtillit, økt toleranse og aksept for alternative fremgangsmåter, samt større beslutningsdyktighet.

Når kan du reise?

Du kan reise ut i 2. eller 3. året av bachelorgraden. De fleste bruker frie studiepoeng på utveksling og står da ganske fritt til å velge emner.

Hvor kan du reise?

Instituttet har en rekke avtaler de spesielt anbefaler til studentene. Her finner du noen gode eksempel på utvekslingsalternativer som er spesielt godt tilrettelagt for deg som studerer administrasjon og organisasjonsvitenskap; University of Essex (England), Sciences Po Lille (Frankrike), Universität Potsdam (Tyskland), University of Minnesota (USA), University of Melbourne (Australia), University of Hong Kong (Kina) og University of Cape Town (Sør Afrika).

Her finner du en oversikt over alle avtaler.

Hva må du gjøre?

Finn ut hvor du vil reise. Les om de ulike partnerene, se på studentrapporter og kom på veiledning. Når du har bestemt deg logger du på SøknadsWeb og legger inn de alternativene du synes er spennende i prioritert rekkefølge. Når fordelingen av plasser er klar vil du få ytterligere informasjon om hva du må gjøre videre.

Hva med leiligheten, kjæresten og jobben?

Kanskje leiligheten kan fremleies? Hvis ikke finner du sikkert en ny når du er tilbake. Og om ikke kjæresten kan bli med er det jo fint å komme på besøk. Fra jobben får du sikkert permisjon og kan starte igjen når du er tilbake. Grunner til å la være å reise er lett å finne, men det meste lar seg fint løse. Og er du usikker på å reise alene kan man jo koordinere litt med noen studievenner? For å oppleve noe må man også risikere å gå litt ut av komfortsonen.

Mange gode tips og råd fra tidligere utvekslingsstudenter finner du på utvekslingsbloggen.