Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Instituttet i media

På vei mot et sterkere universitetshierarki

Ivar Bleiklie blir intervjuet i Khrono og mener universitets- og høgskolesektoren er på vei til å få en mer sentral rolle i samfunnet og politikken.

Ivar Bleiklie
Foto/ill.:
Foto: UiB

Hovedinnhold

Høyere utdanning er på vei fra «low politics» til «high politics». Det kan gjøre framtiden mer usikker, mener professor emeritus Ivar Bleiklie i Khrono. Intervjuet skjedd i samenheng med at Bleiklie var  en av foredragsholderne under årets forskningspolitiske seminar, arrangert av Forskerforbundet.

Høyere utdanning har rett og slett ikke vært en arena der partiene har markert seg, og det har vært få politiske konflikter knyttet til dette området. Ifølge Bleiklie har politikken ofte blitt utviklet i et samarbeid mellom ledende administratorer og politikere i departementet og utdanningsinstitusjonene selv.

Les hele intervjuet HER