Hjem
Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Nytt debattinnlegg

Arbeiderkvinnene banet vei for abort

Arbeiderkvinnene banet vei for abort
Foto/ill.:
NTB

Hovedinnhold

Professor Kari Tove Elvbakken, som er aktuell med ny bok, har skrevet en artikkel i Morgenbladet om hvordan «Arbeiderkvinnene banet vei for abort». I artikkelen går Kari Tove gjennom historiske linjer for hvordan Arbeiderpartiet og arbeiderkvinnene har jobbet for kvinners rettigheter når det gjelder abortspørsmålet. Innlegget tar videre fatt på at endringene i abortloven i 2019 har åpnet opp for andre endringer der mange har lenge ønsket å fjerne nemndavgjørelsene mellom 12. og 18. uke. Flere parti har før Stortingsvalget 2021 i sitt landsmøte gått inn for nye endringer i abortloven, hvor sammensettingen i Stortinget vil legge føringer på eventuelle nye endringer. 

Arbeiderpartiet er mange ganger kritisert for ikke å ha gjort nok for abortsaken, men partiets innsats gjennom mer enn 100 år fortjener anerkjennelse

Artikkelen kan leses i Morgenbladet eller her. Onsdag 26. mai arrangerer Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap boklanseringsfrokost i forbindelse med lanseringen av boken Abortspørsmålets politiske historie.