Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Ny bok

Organising and Governing Governmental Institutions

Instituttet med fleire bidrag i festskrift til ære for Dag Ingvar Jacobsen

Book cover
Foto/ill.:
Fagbokforlaget

Hovedinnhold

Jarle Trondal og Romulo Pinheiro har vore redaktørar for boka "Organising and Governing Governmental Institutions" som er eit festskrift til ære for Dag Ingvar Jacobsen. I tillegg til at Arild Farsund har bidratt med kommentarer til boka har instituttet bidratt med heile fire kapitel.

• Zuzana Murdoch og Charlotte Kiland: “Leadership of organisations: Theory and evidence from the development of Norwegian scenic routes”.
  • Anne Lise Fimreite og Yngve Flo: “Ambiguity with a purpose. The county governor as a multilevel actor, shaping the Norwegian Local Government Reform”.
  • Jacob Aars: “Local government access to central-level decisions: The case of Norway”.
  • Per Lægreid and Tom Christensen: “Representative and responsible bureaucracy: A longitudinal study over 40 years of Norwegian central government”.

Les meir om boka HER