Hjem
Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
News

Lægreid og Fimreite intervjuet om terrortrusselen

Professor Per Lægreid og Prorektor og Professor Anne Lise Fimreite har begge blitt intervjuet i forbindelse med offentliggjøringen av terrortrusselen mot Norge.

Fimreite til Bergensavisen

Prorektor og Professor Anne Lise Fimreite har uttalt seg om offentliggjøringen av terrortrusselen i BA. Hun mener PST sin kommunikasjon av trusselen kan ha en dobbel årsak.

- Den er litt tosidig. På den ene siden skjerper offentliggjøringen befolkningen, og sannsynligvis er det også en måte å kommunisere til eventuelle terrorister at de vet om dem.

Samtidig mener hun at det er en vanskelig avveining rundt offentliggjøringen av slike trusler.

-   Det er en hårfin balansegang - balansering på en knivsegg - for meldingen kan skape mye frykt, og frykt er et stort element i hvorfor noen velger å begå terror.

 

Les hele saken i BA her.

 

Lægreid til NRK Hordaland

Professor Per Lægreid har uttalt seg om den økte terrorberedskapen til NRK Hordaland. Han mener det er typisk nordmenn å stole på staten.

- Både før og etter 22. juli-terroren for tre år sidan er mange nordmenn villige til å godta omfattande tiltak mot terror.

En holdningsstudie som Lægreid har gjort viser at folk stoler på at politiet og myndighetene vil dem det beste.

- Medan ein i andre land kan bli oppleve å bli uroa av væpna politi i gatene, kjenner dei fleste nordmenn seg berre tryggare.

 

Les hele saken i NRK Hordaland her.