Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Bergen historisk forum: Natalie Zemon Davis og "The Return of Martin Guerre"

Bergen historisk forum inviterer herved til møte om årets Holbergsprisvinner, historikeren Natalie Zemon Davis og filmvisning.

Foreløpig program:

Professor em. Ida Blom: "Natalie Zemon Davis - en håpets historiker"

Dr.art. Svein Atle Skålevåg: "Natalie Zemon Davis' metode"

Visning av filmen "Le retour de Martin Guerre"/"The Return of Martin Guerre" (1982)

Tid: Torsdag 3. juni kl. 13.15-17.00

Sted: Audtiorium A, Sydneshaugen

Se begrunnelsen fra Holbergprisens fagkomite her: http://www.holbergprisen.no/natalie-zemon-davis.html

Bergen historisk forum er et samlingssted og forskningsseminar med fokus på historisk teori og metode, faglig selvrefleksjon og historiedisiplinens historie. Forumet er åpent for alle historikere i Bergensområdet og interesserte fra andre disipliner. Bergen historisk forum arrangeres i samarbeid mellom institutt for AHKR, Rokkansenteret, Senter for middelalderstudier (CMS) og HIFO Bergen.