Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

AHKR-senter kan bli fremragende

Av 150 søknader til Forskningsrådet om å bli Senter for fremragende forskning (SFF) ble kun 34 bedt om å kjempe videre.

Professor ved AHKR, Christopher Henshilwood, utenfor Blombos-grotten i Sør-Afrika. Hans foreslåtte forskningssenter er med i kampen å få SFF-merkelapp.
Professor Christopher Henshilwood utenfor Blombos-grotten i Sør-Afrika.
Foto/ill.:
TRACSYMBOLS

Hovedinnhold

Blant de få utvalgte er et senter ledet av Christopher Henshilwood, professor i arkeologi ved AHKR.

Henshilwoods foreslåtte senter Centre for Early Human Behaviour (EHB) Homo Sapiens Behavioural Evolution 100-50 000 Years, South Africa er tilknyttet Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Totalt ble fire av UiBs SFF-søknader invitert videre til neste runde i prosessen. Den endelige avgjørelsen tas først i desember, men fristen for å sende inn et detaljert forslag er allerede 25. mai.

Alle søknadene er blitt vudert av en internasjonal vitenskapelig komite som møttes over fire dager for å gjennomgå de 150 foreslåtte sentrene. Når møtet var over var det kun 34 som stod igjen, og som nå går videre til andre runde, opplyser Forskningsrådet.

– Vi gleder oss på vegne av de fire søkerne som er med videre til andre søknadsrunde i kampen om å bli nytt SFF. Nå gjelder det å bruke tiden frem mot søknadsfristen i mai godt slik at vi er best mulig rustet for å nå opp i neste runde, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.

I andre trinn vil søknadene bli vurdert av internasjonale fageksperter, før Forskningsrådets styreutvalg annonserer hvilke sentre som kan smykke seg med den ærverdige SFF-tittelen i desember.

Fra før har Universitetet i Bergen fire slike SFF, Birkelandsenteret for romforsking (BCSS), Senter for forskning på mødre- og barnehelseintervensjoner (CISMAC), Senter for geobiologi (CGB) og Senter for kreftmarkører (CCBIO).