Hjem
Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap
Markeringslunsj 2016

Poengbonanza for AHKR

Instituttet kom sammen for å feire seg selv. Spesielt gledelig var publiseringstallene.

Instituttleder Jan Heiret overrekker en flaske vin til professor i religionsvitenskap, Knut Jacobsen, som ble hedret for flest publiseringspoeng.
Instituttleder Jan Heiret overrekker en flaske vin til professor i religionsvitenskap, Knut Axel Jacobsen.
Foto/ill.:
Joakim Dahl Haaland

– Vi har for mange kaker, det er ikke nok plass i frysen, utbrøt Grethe Bruvoll i ekspedisjonen.

Dermed fikk alle streng beskjed om å spise minst tre kakestykker hver av de «hvite damene» som fylte bordene under den tradisjonsrike markeringslunsjen ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap, som fant sted 7. april.

Her markerte og feiret, tradisjonen tro, instituttet seg selv og sine egne.

– Det har vært et meget godt år, og vi har svært gledelige resultater å vise til, innledet instituttleder Jan Heiret.

Gode tall

Heiret forklarte for de tilhørende, som hadde fylt opp seminarrom 1 i Øysteinsgate, hvordan tellekantsystemet har fått en ny beregningsmodell. Det gis nå, blant annet, flere poeng for sampublisering, noe som vil si at årets resultat ikke er sammenlignbart med tidligere års tall. Det er faktisk betraktelig høyere.

LES OGSÅ: Arkeologi og historie med kruttsterk internasjonal ranking

Instituttlederen informerte derfor om at han hadde fått førstekonsulent Eirik Kvam Goksøyr og stipendiat i historie, Magnus Halsnes, til å omregne resultatet, slik at de fremmøtte kunne få et mer realistisk bilde av tallene, sammenlignet med tidligere års resultater.

152 poeng ble dermed summen, et betydelig sprang opp fra fjorårets resultat som var 135, og faktisk den nest høyeste poengsummen noensinne!

– Aller mest gledelig er det at poengene er fordelt på så mange - hele 71 personer ved instituttet står bak innsankingen, forklarte Heiret.

Og, vinneren er ...

Etter at det overordnede resultatet var redegjort for, var det på tide å dele ut de individuelle utmerkelsene. Den ettertraktede «pallen» skulle nå fylles opp med nummer 1, 2 og 3 på listen over dem med flest publiseringspoeng.

LES OGSÅ: AHKR-senter kan bli fremragende

– Meine damen und herren, mesdames et messieurs, ladies and gentlemen, the winnner is .... Knut Axel Jacobsen!, annonserte Heiret til stor jubel og applaus fra salen.

Jacobsen, professor i religionsvitenskap, vant konkurransen med 10,83 poeng.

På de påfølgende plassene kom postdoktor i historie, Elena Vezzadini, med 9,33 poeng, og postdoktor i religionsvitenskap, Marianne Bøe, som endte på 8 poeng.

Festen er ikke over, det er kake igjen

Men, som sangen går, så var ikke festen over helt enda. Det var faktisk kake igjen.

LES OGSÅ: – Det multikulturelle Norge er ikke noe nytt

Før instituttets lojale arbeidsmaur tok fatt på turen tilbake til kontorene sine, skulle ansatte med nærliggende runde dager gjøres stas på.

Anne Katrine Bang, førsteamanuensis i historie, ble hedret - hun har nemlig nylig blitt 50 år. Hedret ble også studiekonsulent Jannie Idsal, som fyller 40 år den 12. april.

Instituttlederen trakk frem begge kvinnenes evne til å se helheten i arbeidet som gjøres i et universitets- og ikke minst samfunnsperspektiv. Det gratuleres!

– Men hva skal jeg gjøre med alle disse kakene?, avsluttet Grethe Bruvoll.