PODCAST

Dette skjuler seg i dyphavet

Dyphavet rommer verdens siste ukjente områder, og de kommende ti årene vil de siste delene av havbunnen utforskes. Hør mer i denne podcasten med professor i biologi, Rolf-Birger Pedersen.

hilde
DYPHAVSPRAT: Professor i geobiologi ved Universitetet i Bergen, Rolf-Birger Pedersen, i samtale med Hilde Kvalvaag ved Kommunikasjonsavdelinga til UiB.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Rundt varme kilder på havbunnen leter man blant annet etter svarene på livets opprinnelse. Professor i geobiologi ved Universitetet i Bergen, Rolf-Birger Pedersen, er en av verdens fremste eksperter på dyphavet og leder KG Jebsen Senter for dyphavsforskning. Han har selv dykket ned til 3500 meters dyp.

I denne podcasten kan du blant annet høre hvordan det hørtes ut og høre Pedersen fortelle om hva som skjuler seg på bunnen av verdenshavene.

Podcasten er produsert av Tane Holm Høisæter og Hilde Kvalvaag, Kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Bergen.

Musikk: Paper Planes – Durden ft. Airtone, Creative Commons